Ποτέ μην πιστέψετε ότι μερικoi ευσυνείδητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Γιατί, στην πραγματικότητα, είναι το μόνο έχουμε.

~Margaret Mead

Εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πολιτισμένοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι απέχουμε πολύ  από αυτό. Παρά το γεγονός ότι έχουμε κάνει μεγάλη επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με απάνθρωπο τρόπο. Μαλώνουμε ο ένας με τον άλλο, βλάπτουμε τα ζώα, και καταστρέφουμε το περιβάλλον με τις καθημερινές μας ενέργειες.

Δεν έχουμε μάθει ακόμα να ζούμε αρμονικά με τους συνανθρώπους μας και τον φυσικό κόσμο, και όσο συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε συγκρούσεις, αλλά και να προσπαθήσουμε να ελέγχουμε, να κυριαρχήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τη φύση για το δικό μας προσωπικό κέρδος, θα είμαστε καταδικασμένοι να βιώνουμε τεράστια ταλαιπωρία, σε συλλογικό επίπεδο.

Φυσικά, δε χρειάζεται να ζούμε έτσι. Κάθε ένας από εμάς, μπορεί να επιλέξει να ζήσει με πολύ διαφορετικό τρόπο έτσι ώστε να συμβάλει στην ευημερία του πλανήτη μας.

15 τρόποι με τους οποίους, μπορείτε να συμβάλετε στη δημιουργία ενός όμορφου κόσμου:

 1. Αμφισβητήστε όλες τις πεποιθήσεις και τις ιδεολογίες που έχουν μεταδοθεί σε εσάς από την παράδοση, δεν έχει σημασία πόσο παλιές είναι. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε τον κόσμο με διαφορετική, φρέσκια ματιά, που θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε περισσότερο τη σχέση σας με αυτόν.
 2. Σταματήστε να υποστηρίζετε εκείνους που θέλουν να κρατήσουν την ανθρωπότητα σκλαβωμένη,ειδικά τους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ.
 3. Μην κατηγορείτε τους άλλους για ό, τι πάει στραβά με τον κόσμο. Αντιθέτως, πάρτε την ευθύνη στα χέρια σας και λύστε τα προβλήματα.
 4. Αντιληφθείτε την ενότητα της ανθρωπότητας – η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε φυλές, το έθνη, και θρησκείες βοηθά μόνο στο να διαχωρίσει τον έναν από το άλλο και έτσι αναπόφευκτα δημιουργούνται συγκρούσεις μεταξύ τους.
 5. Αποφύγετε τον ανταγωνισμό – σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, εμποδίζει την πρόοδο και θρέφει τη βία.
 6. Μη βιάζεστε να κρίνετε αρνητικά τους ανθρώπους. Κάθε άτομο έχει τη δική του ιστορία που στις περισσότερες περιπτώσεις δε γνωρίζετε.
 7. Να είστε προσεκτικοί με τις λέξεις που χρησιμοποιείτε – έχουν τεράστια δύναμη να επηρεάσουν δραματικά τη ζωή των ανθρώπων.
 8. Ξεφύγετε από την παγίδα του υλισμού- Τα υλικά αγαθά δεν μπορούν να κάνουν πολλά για να ικανοποιήσουν τις συναισθηματικές ή πνευματικές σας ανάγκες.
 9. Συνειδητοποιήστε ότι τα χρήματα είναι μόνο μια συμφωνία, και ότι τον τρέχον οικονομικό σύστημα βασίζεται στο χρέος, ως εκ τούτου, είναι εγγενώς άδικο και αναπόφευκτα δημιουργεί φτώχεια, απληστία, βία, τις ασθένειες και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας με καλύτερα, εναλλακτικά οικονομικά συστήματα.
 10. Βοηθήστε να μπει ένα τέλος στην υπερκατανάλωση – τα αμέτρητα προϊόντα που αγοράζουμε γεμίζουν πλανήτη με τα τοξικά απόβλητα.
 11. Πείτε ΟΧΙ στην κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων – μια φυτοφαγική διατροφή είναι καλύτερο για την υγεία σας, για τα ζώα, και για τον πλανήτη.
 12. Διαλογιστείτε. Μόνο όταν έρθετε σε ειρήνη με τον εαυτό σας, θα είστε σε θέση να έρθετε σε ειρήνη με τους άλλους.
 1. Κάθε ανθρώπινο ον είναι μοναδικό και σημαντικό και έχει κάποιο ξεχωριστό χάρισμα να προσφέρει στον κόσμο. Μάθετε το δικό σας και μοιραστείτε το απλόχερα.
 2. Μη διδάσκετε κάτι που δεν έχετε εφαρμόσει. Μπορείτε να διδάξετε τους άλλους μόνο μέσα από δικές σας εμπειρίες.
 3. Η αλλαγή ξεκινάει από μέσα, για αυτό σιγουρευτείτε ότι ενσαρκώνετε την αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: (15 απλά μαθήματα ζωής του Γουέιν Ντάιερ που θα αλλάξουν τη ζωή σας)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.