Πέρα από τον καρκίνο του δέρματος, ο καρκίνος του μαστού είναι μια από τις συχνές μορφές καρκίνου στις γυναίκες. Πολλές από τις οποίες στρέφονται σε συμβατικές και εναλλακτικές θεραπείες προκειμένουν να θεραπευτούν. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν καρκίνο πολύ πριν το ανακαλύψουν και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να τον καταπολεμήσουν. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την πρόληψη του καρκίνου και την συνολική μας υγεία.

Σύμφωνα με την Suzanne Dixon, επιδημιολόγο και διατολόγο, η κατανάλωση μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων φυτικής προέλευσης, είναι απαραίτητη για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και για τη γενικότερη υγεία του μαστού.

Τροφές που Προστατεύουν από  τον Καρκίνο του Μαστού

Όσπρια

Τα όσπρια, όπως τα φασόλια και οι φακές, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες λόγω των φυσικών ενώσεων που υπάρχουν σε αυτά, τις φυτοστερόλες. Μια μελέτη που διεξήχθει σπό ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έδειξε πως οι γυναίκες που έτρωγαν όσπρια 2 φορές τη βδομάδα είχαν 24% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με αυτές που έτρωγαν όσπρια μια φορά τον μήνα.

Μανιτάρια

Ο καρκίνος του μαστούς γεννιέται από τα οιστρογόνα.  Όταν δεν έχει αρκετά αποθέματα από αυτά, χρησιμοποιεί ένα ένζυμο που ονομάζεται αρωματάση για τη δημιουργία συνθετικών οιστρογόνων. Τα μανιτάρια είναι αποτελεσματικά στην αποτροπή της σύνθεσης αυτών των οιστρογόνων, καθώς λειτουργούν ως αναστολείς της αρωματάσης.

Σε μια έρευνα που διεξήχθη στην Κίνα το 2009, διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες που κατανάλωναν 10γρ ή περισσότερο φρέσκα μανιτάρια ημερησίως, μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου κατά 64%.

Ξηροί καρποί

” Όλες οι ποικιλίες είναι πλούσιες σε φυτοστερόλες, που έχει αποδειχθεί απο έρευνες

που έχουν πραγματοποιηθεί σε εργαστηριακές έρευνες ότι αναστέλουν την ανάπτυξη όγκων” Suzanne Dixon

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition and Cancer έδειξε ότι τα καρύδια περιέρχουν βιοδραστικά μόρια που τους παρέχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι η άμεση έγχυση serum καρυδιών σε τρυβλίο με καρκινικά κύτταρα, μείωνει την ανάπτυξη τους.

Σταυρανθή λαχανικά

Αυτή η κατηγορία περιέχει κυρίως τραγανά λαχανικά, όπως μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, τα γογγύλια, το νεροκάρδαμο, τα ραπανάκια, η ρόκα και το κουνουπίδι. Οι αντικαρκινικές ιδιότητες αυτών των λαχανικών προέρχονται από ένα από τα βασικά συστατικά τους, τη γλυκοζινόλη. Κατά την διαδικασία την πέψης, οι γλυκοζινόλες διασπώνται σε δραστικές ενώσεις όπως οι ινδόλες, τα νιτρίλια, τα θειοκυανικά, και τα ισοθειοκυανικά. Αυτές οι ενώσεις έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες σε πολλές μορφές καρκίνού, όχι μόνο στου μαστού.

Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού

Εκτός από το να καταλανώνετε τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, θα ήταν καλό να αποφεύγετε τις καταστάσεις που αυξάνουν το ρίσκο για την ανάπτυξη καρκίνου. Παρακάτω στα παραθέτουμε κάποιους από τους πιο κοινούς παράγοντες που έχουν συσχετιστεί με την αύξηση των πιθανοτήτων ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

  • Παχυσαρκία
  • Έλλειψη άσκησης
  • Αυξημένη κατανάλωση κορεσμένων λίπαρων
  • Χρήση αντισυλληπτικών χαπιών
  • Έλλειψη ύπνου
  • Η χρήση προιόντων που περιέχουν parabens
  • Γενετικοί παράγοντες

Αν και υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που αυξάνουν την προδιάθεση για καρκίνο του μαστού που δεν μπορείτε να τους αλλάξετε, ένας υγιεινός τρόπος ζωής που θα περιλαμβάνει την άσκηση και την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και οσπρίων είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο https://hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.