Φανταστείτε το περπάτημα μέσα από ένα λιβάδι λεβάντας, λαμβάνοντας το όμορφο θέαμα και άρωμα. Νιώθετε αναζωογονημένοι και ευτυχισμένοι.

Στο σημερινό κόσμο, είμαστε βομβαρδιζόμαστε με τα χάπια για κάθε πάθηση. Αλλά δεν θέλουμε πάντα ένα ράφι γεμάτο χάπια και αλοιφές. Θέλουμε κάτι φυσικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Σε τι λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γιατί το έλαιο λεβάντας;

1. Ηρεμία και χαλάρωση.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό και πιο αποτελεσματικό. Το γλυκό όμορφο άρωμα από το έλαιο λεβάντας ηρεμεί τα νεύρα σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εισπνοή λεβάντας για έως και 60 λεπτά την ημέρα, κάθε μέρα, μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει το άγχος, τον θυμό, την κατάθλιψη και πολλές άλλες συναισθηματικές καταστάσεις από τις οποίες μπορεί να υποφέρετε. Μπορεί επίσης να ληφθεί και σε μορφή κάψουλας, σαν μια ευκολότερη μεθόδο.

2. Ημικρανία και πονοκέφαλος.

Έχει αποδειχθεί ότι εισπνέοντας το έλαιο λεβάντας συμβάλει εξαιρετικά στην μείωση και την ανακούφιση του πόνου από ένταση, πονοκεφάλους και ημικρανίες. Όταν αναμιγνύεται με το έλαιο μέντας, τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα. Αν είστε ένας πάσχων από ημικρανία, η έρευνα δείχνει ότι αν το μυρίζετε κάθε μέρα για 15 λεπτά, οι συχνότητες των ημικρανιών θα μειωθούν.

3. Καλύτερος ύπνος το βράδυ.

Βάλτε λίγο έλαιο σε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι ή ύφασμα και τοποθετήστε το στο μαξιλάρι σας. Έτσι εισπνέετε το κατευναστικό άρωμα της λεβάντας. Επειδή η λεβάντα είναι τόσο γαλήνια και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική  στη μείωση του στρες και του άγχους, είναι φυσικά, ένας σίγουρος τρόπος που θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε.

4. Ιδανική για τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος.

Λεβάντα είναι ευρέως γνωστή για τις αντιμικροβιακές τις ιδιότητες. Συγκεκριμένα συμβάλει στην θεραπεία εγκαυμάτων και εξανθημάτων, εκδορών αλλά και σε μύκητες και βακτήρια. Όταν αναμιγνύεται με άλλα αιθέρια έλαια, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ταχεία και αποτελεσματική στο να βοηθήσει τη θεραπεία εγκαυμάτων, εκζεμάτων και εκδορών. Επίσης, όταν εισπνέεται, βοηθάει στα πνευμονικά προβλήματα, όπως το κοινό κρυολόγημα και  τη πνευμονία.

5. Το καλύτερο αντι-οξειδωτικό στον κόσμο.

Αυτό το λάδι είναι το καλύτερο αντιοξειδωτικό του κόσμου. Το σώμα μας χρειάζεται να δημιουργεί ένζυμα τα οποία μας προστατεύουν από τις ασθένειες. Λόγω των τοξινών στον αέρα που αναπνέουμε και στα τρόφιμα που τρώμε, το σώμα μας δεν λαμβάνει τα κατάλληλα ένζυμα, ή αρκετά από αυτά. Το έλαιο λεβάντας βοηθάει να αναπτυχθούν μερικά από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά του σώματός μας. Επιπλέον, βοηθά στην προστασία των κυττάρων μας από την περαιτέρω ζημία.

Το έλαιο λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους και είναι πάντα καλύτερο να το βρείτε στην πιο αγνή του μορφή. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να το πάρετε από ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής, ώστε να γνωρίζουν την ποιότητα, θα είναι σίγουρα καλύτερα από ένα τοπικό πολυκατάστημα.

Για να κάνει ψέκασμα στο δωμάτιο, να πάρτε ένα μικρό μπουκάλι με ένα ακροφύσιο ψεκασμού και προσθέστε 30-40 σταγόνες ελαίου σε 250ml νερό πηγής ή αποσταγμένο νερό και αναμείξτε τα.

Μπορείτε επίσης να καίτε εύκολα το έλαιο λεβάντας με ένα διαχύτη. Με κάθε λάδι, μπορείτε να αναμείξετε πολλά διαφορετικά αρώματα. Μπορείτε επίσης να το αναμείξετε με λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε άλλο λάδι ιδανικό για μασάζ.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.