Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι κοιμούνται γυμνοί, οι άνθρωποι συνήθως βγάζουν κάποια είδη ένδυσης, αλλά σπάνια κοιμούνται πλήρως γυμνοί. Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι, αν μπορούμε να αφήσουμε μακριά οποιεσδήποτε ανασφάλειες, το να κοιμάστε γυμνοί οδηγεί στον πλέον επωφελή τρόπο για να ξεκουραστείτε.

Τα οφέλη είναι στενά συνδεδεμένα με τη θερμοκρασία σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ενώ εσείς αναπάυεστε, το σώμα είναι απασχολημένο με την αποκατάσταση του, την αναπλήρωση ορμονών, την ανοικοδόμηση των ιστών και τη διανομή των θρεπτικών ουσιών. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί το σώμα σε σωστή θερμοκρασία για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Ο ύπνος σας θα είναι πιο ξεκούραστος

Η θερμοκρασία του σώματος σας διατηρείται χαμηλότερη. Αυτό σας βοηθά να επιτευχθεί η βέλτιστη θερμοκρασία για να πραγματοποιηθεί ο βαθύς ύπνος.

Φαίνεστε νεότεροι, ζωτικής σημασίας

Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ορισμένες ορμόνες απελευθερώνονται πιο εύκολα. Η μελατονίνη και οι αυξητικές ορμόνες, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της γήρανσης και την υγεία του δέρματος είναι μεταξύ αυτών των ορμονών. Στους 70 βαθμούς F (21 C) είναι η βέλτιστη θερμοκρασία για το δωμάτιό σας ώστε να διευκολυνθεί η παραπάνω διαδικασία.

Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων

Οι λοιμώξεις αντιμετωπίζονται εύκολα, αλλά η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος. Αυτή η μόλυνση ευδοκιμεί σε ζεστές και υγρές περιοχές. Όταν κοιμάστε γυμνοί διατηρείτε την θερμοκρασία σας χαμηλότερη και όλο το σώμα σας να  αναπνέει πιο ελεύθερα.

Τα επίπεδα κορτιζόλης κατεβαίνουν

Η πράξη της ηρεμίας, και συγκεκριμένα η μείωση της θερμοκρασίας του πυρήνα σας, ρυθμίζει τα επίπεδα της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη σχετίζεται με το στρες, το άγχος, τους πόθους  για πρόχειρο φαγητό και  την αύξηση του σωματικού βάρους.

Αυξάνει την Αυτοπεποίθηση και η Αίσθηση είναι υπέροχη

Ο πιο ξεκούραστος ύπνος μας γεμίζει αυτοπεποίθηση γιατί έχουμε περισσότερη ενέργεια. Πάρα πολύ συχνά στριφογυρίζετε, προσπαθείτε να βολευτείτε. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή ζεσταίνεστε είτε επειδή κρυώνετε, είτε επειδή θα μπλεχτούν οι πιτζάμες σας! Όταν κοιμάστε γυμνοί έχετε πλήρη ελευθερία στο εύρος της κίνησης.

Η υγεία των όρχεων βελτιώνεται

Οι όρχεις είναι πολύ ευαίσθητοι στη θερμότητα. Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ανακάλυψε ότι αν δεν φοράτε μπόξερ κατά τη διάρκεια του ύπνου  βελτιώνετε  τη συνολική ποιότητα του σπέρματος.Τα σφιχτά εσώρουχα μπορεί επίσης να μειώσουν     τον αριθμό σπερματοζωαρίων. Το να κοιμάστε γυμνοί καταργεί μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.