7 τρόποι για να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο απλή και πιο ευτυχισμένη!

Κάθε “ευφυής ανόητος” μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο μεγάλα, πιο σύνθετα και πιο βίαια. Χρειάζεται ένα άγγιγμα ιδιοφυΐας – και πολύ θάρρος – για να κινηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση.  EF Schumacker

Σε μια εποχή όπου φαίνεται πως είμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας όντας έντονα απασχολημένοι και παραμένοντας συνδεδεμένοι μέσω της τεχνολογίας 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι τα απλά πράγματα στη ζωή είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Μερικές φορές πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να αποκαταστήσουμε αυτή την απλότητα στη ζωή μας. Εδώ είναι 7 τρόποι για να κάνετε τη ζωή σας απλούστερη και πιο ευτυχισμένη.

1. Τηλεφωνήστε και αποφύγετε τα γραπτά μηνυμάτα

Τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει μια κοινή μορφή επικοινωνίας, στο σημείο όπου έχουμε πραγματικά ξεχάσει τον αρχικό σκοπό του τηλεφώνου, ο οποίος είναι να καλέσετε ένα πρόσωπο και να μιλήσετε μαζί του άμεσα. Μέσω των γραπτών μηνυμάτων, είναι πολύ εύκολο αυτό που θέλετε να πείτε πραγματικά να “χαθεί στη μετάφραση”. Είναι πολύ εύκολο να συμβούν παρανοήσεις. Οπότε είναι σίγουρα πολύ πιο δύσκολο να λύσουμε οποιαδήποτε προβλήματα μέσω των γραπτών μηνυμάτων. Εκτός από το ότι είναι απίστευτα χρονοβόρα, το συναίσθημα αφαιρείται και δεν μπορείτε να εκφράσετε πραγματικά το πώς αισθάνεστε.

Δεν θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν απλά σηκώσετε το τηλέφωνο και καλέσετε; Θα μπορούσατε αμέσως να αφήσετε να εννοηθεί το πώς αισθάνεστε. Τίποτα δεν θα έχει χαθεί στη μετάφραση. Το συναίσθημα δεν θα έχει αφαιρεθεί. Δεν θα υπάρχουν παρεξηγήσεις. Είναι λιγότερο χρονοβόρο και το πιο σημαντικό είναι ότι θα είστε πιο ευτυχισμένοι γνωρίζοντας ότι έχετε ξεκαθαρίσει το πρόβλημα.

2. Εκφράστε ελεύθερα τα συναισθήματά σας. Μην κρατάτε τα πάντα μέσα σας

Είσαι ο τύπος του ατόμου που έχει την τάση να κρύβει τα συναισθήματά του; Κρατάτε τα πάντα μέσα σας. Όταν είστε θυμωμένοι, δεν το αφήνετε να φανεί; Όταν είστε δυσαρεστημένοι με κάποιον, δεν αφήνετε το πρόσωπο αυτό να το γνωρίζει; Όταν κάτι ή κάποιος σας ενοχλεί, που δεν το λέτε;

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι μπορεί να προκαλέσετε τεράστιο άγχος στη ζωή σας. Θα είστε δυσαρεστημένοι. Τελικά, όλα αυτά τα συναισθήματα βγαίνουν, όλα με τη μία. Δεν είναι υγιές, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Αντιθέτως μπορείτε να βρείτε τρόπους για να διοχετεύσετε αυτά τα συναισθήματα εποικοδομητικά. Συνομιλείστε με έναν φίλο. Βρείτε ένα ασφαλές μέρος. π.χ. το δωμάτιό σας, όπου μπορείτε να αφήσετε ελεύθερα αυτά τα συναισθήματα. Αυτό μακροπρόθεσμα σίγουρα θα σας κάνει πιο υγιείς και πολύ πιο ευτυχισμένους.

3. Δημιουργήστε τις δικές σας αναμνήσεις. Αποφύγετε το παιχνίδι της σύγκρισης

Πόσο συχνά έχετε πιάσει τον εαυτό σας, να “σκρολαρει” στην αρχική σελίδα του Facebook, και να διαβάζει την μία ανάρτηση  μετά την άλλη, ανθρώπων που κάνουν καταπληκτικά πράγματα; Ανθρώπους που ταξιδεύουν στον κόσμο. Πηγαίνουν για πεζοπορίες. Χαλαρώνουν με φίλους. Βγαίνουν έξω για φαγητό σε όμορφα εστιατόρια. Αισθάνεστε λίγο ζήλια και σκέφτεστε “Γιατί να μην κάνω κι εγώ αυτά τα καταπληκτικά πράγματα;”

Λοιπόν και γιατί ακριβώς, δεν τα κάνετε; Βγείτε έξω και δημιουργήσετε τις δικές σας αναμνήσεις, αντί να ξοδεύετε τις μέρες σας διαβάζοντας το τι κάνουν οι άλλοι. Επισκεφθείτε τα μέρη που θέλατε. Διαβάστε ένα βιβλίο που σκεφτόσασταν. Ανεβείτε στο βουνό που θέλατε.

Πραγματοποιήστε όλα αυτά τα πράγματα που θέλατε να κάνετε και το πιο σημαντικό, σταματήστε την σύγκριση του εαυτό σας με τους άλλους. Αποφύγετε το παιχνίδι της σύγκρισης με κάθε κόστος. Αυτό δεν θα σας κάνει να πιο ευτυχισμένους. Αυτό που θα σας κάνει πραγματικά πιο ευτυχισμένους είναι η δημιουργία των δικών σας αναμνήσεων.

4. Διατηρήστε ανοικτές μορφές επικοινωνίας. Μην υποθέτετε

Έχετε ποτέ μαντέψει τι σκέφτονται για εσάς οι άνθρωποι που σας νοιάζονται, και ήταν εντελώς λάθος; Έχετε υποθέσει ότι τους άρεσε κάτι, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει; Ίσως νομίζατε ότι τους άρεσε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, επειδή πάντα πηγαίνατε εκεί, αλλά δεν τους ρωτήσατε ποτέ στην πραγματικότητα αν το απόλαυσαν;

Στην τελική υποθέτοντας το τι σκέφτονται οι άνθρωποι μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές. Μέσα από τη διατήρηση ανοικτών μορφών επικοινωνίας και απλά ρωτώντας άμεσα κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορείτε να αποφύγετε μία κακή επικοινωνία και να εξασφαλίσετε μια υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη σχέση.

5. Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις; Μην πανικοβλάλεστε

Συχνά βρίσκουμε τον εαυτό μας να μην παρηγορεί κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο σε στιγμές ανάγκης, επειδή αισθανόμαστε ότι δεν ξέρουμε πώς να τους παρηγορήσουμε. Πανικοβαλλόμαστε σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε. Και το χειρότερο είναι ότι μερικές φορές τα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν θέλουν καν να τους μιλήσετε. Τι κάνετε;

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε εκεί. Τόσο απλό. Δεν χρειάζονται λόγια. Δεν θέλουν να συνομιλήσετε. Θέλουν μόνο το άγγιγμα σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια αγκαλιά. Μια τέτοια απλή πράξη μπορεί να πεί χίλιες λέξεις.

6. Δοκιμάστε κάτι νέο, μη διστάζετε

Έχετε βρει τον εαυτό σας να διστάζει για το τι θα κάνετε στη συνέχεια; Ίσως φοβάστε να ξεκινήσετε κάτι καινούριο; Ίσως φοβάστε το τι σκέφτονται οι άνθρωποι; Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: “Είναι καλύτερο το να ζητήσεις την συγχώρεση από το να ζητήσεις την άδεια.”

Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερα να δράσετε αποφασιστικά και να ζητήσετε συγγνώμη για αυτό αργότερα από ότι να ζητήσετε την έγκριση κάποιου για να ενεργήσετε, που ενδεχομένως να σας καθυστερήσει. Αν θέλετε να κάνετε κάτι, να το κάνετε. Κάντε ότι σας κάνει χαρούμενους. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε. Μην είστε διστακτικοί. Μπορεί να βρείτε κάτι μέσα από την προσπάθεια αυτή, το οποίο θα το αγαπήσετε απολύτως. Αυτό που θα σας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους.

Και αν δεν συμβεί αυτό, εντάξει θα επιβιώσετε. Προχωρήστε στο επόμενο, γνωρίζοντας ότι έχετε εξαλείψει ένα άλλο που δεν σας κάνει ευτυχισμένους.

7. Ασχοληθείτε ενεργά για το μέλλον σας. Σταματήσουμε να ανησυχείτε

Συχνά περιπλέκουμε πολύ τα πράγματα, με την ανησυχία μας για το μέλλον χωρίς λόγο, αντί να εργαζόμαστε ενεργά για το τώρα. Αντί να ξοδεύουμε χρόνο σε εκείνα τα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε αυτή τη στιγμή και να σταματήσουμε να ανησυχούμε, ασχολούμαστε με αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, κάντε απλά και μικρά βήματα προς την επίτευξη αυτού του ονείρου που θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Δεν υπάρχει εγγύηση ως προς το πώς ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον, αλλά μέσω της εστίασης σε αυτά τα μικρά πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε αυτή τη στιγμή, είμαστε στο σωστό δρόμο προς ένα μέλλον που θα είναι σίγουρα πολύ πιο φωτεινό και πιο ευτυχισμένο.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.