Στις μέρες μας, οι άνθρωποι είναι συνεχώς στρεσαρισμένοι λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν.

Το χρόνιο στρες προκαλεί προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση και καρδιακές νόσοι.

Ευτυχώς όμως, υπάρχει μια μέθοδος η οποία σας βοηθά να απαλλαγείτε από αυτό το στρες και να χαλαρώσετε. Τα σημεία πίεσης είναι περιοχές του σώματος που μπορούν να επηρεάσουν διάφορα σημεία του σώματος μας και του μυαλού μας όταν προκαλείται πίεση σε αυτά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τα σημεία πίεσης στο σώμα σας και να κάνετε μασάζ.

Τα σημεία πίεσης που θα μειώσουν το stress που αισθάνεστε σε δευτερόλεπτα

Το αυτί

Αυτό το σημείο  είναι γνωστό ως Shen Men (η πύλη του πνεύματος). Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως το αυτί είναι το βασικότερο σημείο για την ανακούφιση απο το στρες. Χρησιμοποιείστε μια μπατονέτα ή ένα στυλό για να κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο και πάρτε βαθιές και αργές αναπνοές.

piesotherapeia-auti

Το κεφάλι

Στο κεφάλι υπάρχουν πολλά σημεία πίεσης, πολλά από τα οποία μπορούν να μειώσουν δραστικά τα επίπεδα άγχους. Μπορείτε να χαλαρώσετε στον καναπέ σας, να ακουμπήσετε πίσω και να χρησιμοποιήσετε 2 δάχτυλα για να ασκείσετε πίεση στο σημείο όπου ο αυχένας συναντά το κρανίο για 20 λεπτά. Πολύ από το στρες που συλλέγουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύεται στους ώμους και και στους μυες του αυχένα. Η πιέση σε αυτό το σημείο μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να το

piesotherapeia-kefali

Θώρακας

Το στρες μπορεί να μας κάνει να αναπνέουμε λιγότερο ή να παίρνουμε κοφτές αναπνοές. Το σημείο αυτό βοηθά στη μείωση του στρες που συσσωρεύεται στο στέρνο σας και σας βοηθά να αναπνεύσετε φυσιολογικά. Χρησιμοποιείστε 3 δάχτυλα για να κάνετε μασάζ στο κέντρο του θώρακα σας ή ένα δάχτυλο για να χτυπάτε ρυθμικά αυτό το σημείο ενώ παιρνετε βαθιές αναπνοές. Σε περίπτωση χρόνιου στρες συνδυάστε  αυτό το σημείο και το σημείο ανάμεσα στα φρύδια σας. Η σύνδεση ανάμεσα σε αυτά τα δυο σημεία θα σας βοηθήσει να καλμάρετε το νευρικό σας σύστημα.

piesotherapeia-thorakas

Στομάχι

Πολλοί ρεφλεξολόγοι προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτό το σημείο επειδή βοηθά στη δημιουργία μιας κίνησης που απελευθερώνει τον θώρακα και το διάφραγμα, γεγονός που βελτιώνει τη λειτουργία της αναπνοής.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, παίρνουν βαθύτερες αναπνοές ενστικτωδώς και σχεδόν πάντα δηλώνουν οτι νιώθουν ανακούφιση.

piesotherapeia-stomaxi

Πήχης του χεριού

Αυτό είναι ένα κλασικό σημείο για ρεφλεξολογία και βελονισμό. Το στρες και το άγχος δημιουργούν ανάστροφη ροή ενέργειας στο σώμα. Το σημείο αυτό βοηθά ώστε η ενέργεια σας να κινηθεί στην σωστή κατεύθυνση ενώ παράλληλα συμβάλλει στην πενυματική συγκέντρωση και στην απαλλαγή από το στρες.

piesotherapeia-pixis

Η παλάμη

Η στιγμή που θα πατήσετε αυτό το σημείο, θα αισθανθείτε το άγχος σας να εξαφανίζεται. Βρίσκεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς μεσημβρινούς (ενα κανάλι ενέργειας) που επηρεάζει το πάγκρεας, το συκώτι και την καρδιά, θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε άμεση ανακούφιση. Επίσης είναι ένα σημαντικό σημείο για τη θεραπεία πονοκεφάλων, στομαχόπονων, δυσπεψίας και αυπνίας που και αυτά μπορεί να προκληθούν από άγχος.

piesotherapeia-palami

Γαστροκνήμιο

Αν αισθάνεστε στρες το άνω μέρος του σώματός σας, το μασάζ σε αυτό το σημείο είναι ιδανικό. Αυτή η περιοχή μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητη σε άτομα που βιώνουν πολύ στρες, ειδικότερα σε γυναίκες.

piesotherapeia-gastroknimio

Πέλμα

Η πίεση σε αυτό το σημείο μπορεί να ηρεμήσετε το μυαλό σας από το στρες και να ξανασκεφτείτε τους λόγους που σας στρεσάρουν. Κάποιοι ρεφλεξολόγοι πιστέυουν πως είναι ο καλύτερος μεσημβρινός για τη θεραπεία του πάγκρεας και πως η τοποθεσία του -το κέντρο του ποδιού- βοηθά τους ασθενείς να μειώσουν το στρες και να προσέξουν περισσότερο το σώμα τους.

piesotherapeia-pelma

Διαβάστε επίσης: Διαφραγματική αναπνοή: Τεχνική αναπνοής γιόγκα για το έντονο στρες ή άγχος

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.