Σε περίπτωσεις δερματικών προβλημάτων όπως για παράδειγμα η ακμή, οι άνθρωποι καταφέυγουν σε θεραπείες με κοινές λοσιόν και κρέμες. Ωστόσο, η χρήση τους συχνά προκαλεί ουλές και ερεθισμούς και ως εκ τούτου, δεν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Από την άλλη πλευρά, οι φυσικές θεραπείες είναι πάντα η καλύτερη εναλλακτική λύση, καθώς δεν προκαλούν παρενέργειες, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Αυτή η φυτική μάσκα θα απομακρύνει αποτελεσματικά  τις ρυτίδες, τις ουλές, την  ακμή και κηλίδες, και θα θεραπεύσει το δέρμα σας.
Η συχνή εφαρμογή αυτής της φυτικής μάσκας, θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται φρέσκο, απαλό και υγιές. Τα απλά συστατικά της είναι ένας  αποτελεσματικός συνδυασμός, που μπορεί να δημιουργήθει μια αίσθηση τσουξίματος/καψίματος, η οποία δε διαρκεί πάνω από 5 λεπτά.
Συστατικά:


  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός από λεμόνι


Μέθοδος προετοιμασίας:

Θα πρέπει να αναμείξετε όλα αυτά τα συστατικά ώστε να δημιουργηθεί μια παχιά πάστα. Στην περίπτωση που έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε είτε να αποκλείσετε το χυμό λεμονιού είτε να προσθέσετε περισσότερο μέλι στο μείγμα.

Επίσης, η μάσκα αυτή δεν συνιστάται σε περίπτωση ορισμένων αγγειακών παθήσεων, όπως ροδόχρους ακμή ή η τελαγγειεκτασία, αφού το μέλι διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μέλι μπορεί να αντικατασταθεί με πράσινο ή λευκό άργιλο, στις ίδιες αναλογίες.

Χρήση:

Θα πρέπει να εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπο αποφεύγοντας τις περιοχές γύρω από το στόμα και τα μάτια. Αφήστε την να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μόλις στεγνώσει το πρόσωπό σας, εφαρμόστε κάποια ενυδατική κρέμα για να κρατήσει το δέρμα σωστά ενυδατωμένο. Θυμηθείτε ότι το τσούξιμο είναι κάτι φυσιολογικό και θα εξαφανιστεί σε λίγα λεπτά.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.