Η κανέλα είναι ένα από τα μπαχαρικά που θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής σας διατροφής. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα σε πολλές ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η γαστρίτιδα, καθώς και η αυξημένη χοληστερόλη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας στη Βρετανία, η κανέλα περιέχει συστατικά που μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν μυκητιασικές λοιμώξεις.

Επίσης, η κανέλα βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης και των λιπιδίων σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.

Ακόμη, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι η κανέλα βοηθά στην πρόληψη της Νόσου του Αλτσχάιμερ. Σύμφωνα με αυτούς, το εκχύλισμα CEppt που βρέθηκε στον φλοιό της κανέλας αποτρέπει την ανάπτυξη αυτής της νόσου.

Επίσης, μια ινδική μελέτη έδειξε ότι η κανέλα είναι αποτελεσματική με ορισμένους τύπους του ιού HIV.

Το αιθέριο έλαιο κανένας έχει μια προστατευτική επίδραση επί των νεφρών. Έχει βρεθεί να προστατεύει τα νεφρά από την βλάβη που προκαλείται από την αλλοξάνη.

Ακόμα, σύμφωνα με έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Rush, η κανέλα αποτρέπει την καταστροφική διαδικασία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Επίσης η κανέλα μειώνει την αρνητική επίδραση των γευμάτων υψηλής θερμιδικής αξίας.

Πως να φτιάξετε Λάδι κανέλας για καθημερινή χρήση

Το σπιτικό λάδι κανέλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εσωτερική όσο και η εξωτερική χρήση. Έχει αντισηπτικές, αντιβιοτικές, αναλγητικές και αφροδισιακές ιδιότητες, και μπορεί να παρασκευαστεί πολύ εύκολα.

Θα χρειαστείτε 5-6 ξυλάκια κανέλας, ένα γυάλινο βάζο και ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα ξυλάκια σε ένα βάζο και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, κλείστε το καλά και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 3 εβδομάδες.

Περιστασιακά ανακινείται το βάζο. Μετά από 3 εβδομάδες, σουρώστε το με μια γάζα και τοποθετήστε το λάδι σε ένα βάζο σε σκοτεινό μέρος. Μπορείτε να προσθέσετε το λάδι σε επιδόρπια ή μπορείτε να καταναλώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού που κάθε πρωί. Συνιστάται να χρησιμοποιείται μέσα σε ένα μήνα.

Διαβάστε επίσης: Ακόμα και οι γιατροί έχουν μείνει έκπληκτοι από τον Συνδυασμό Κανέλας με Μέλι: αποτρέπει το έμφραγμα, μειώνει τη χοληστερόλη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.