Πολλοί από μας αντιμετωπίζουν προβλήματα με το στομάχι πριν πάνε για ύπνο.  Ειδικά όταν καταναλώνονται βαριά γεύματα, γεγόνος που είναι αναμενόμενο. Η κακή πέψη μπορεί να δημιουργήσει καούρες, παλινδόμηση ή διακεκομμένο ύπνο.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Ο κουρκουμάς, το τζίντζερ και το γάλα καρύδας είναι ένας εξαιρετικός αντιφλεγμονώδης συνδυασμός, που βελτιώνει την πέψη και αποτρέπει τις καούρες και την παλινδρόμηση οξέων.

Πρώτα από όλα ας δούμε τα οφέλη των συστατικών:

Κουρκουμάς:

 • Ανακουφίζει τον πόνο της αρθρίτιδας εξαιτίας των αντιφλεγμονόδων ιδιοτήτων του
 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αραιώνει το αίμα
 • Βοηθάει το ήπαρ στην αποτοξίνωση βελτιώνοτας την λειτουργία του
 • Μειώνει τον πόνο και τον πυρετό που προέρχονται από ασθένειες
 • Θεραπεύει και καταπραύνει το πεπτικό σύστημα
 • Αποτρέπει τα έλκη λόγω των αντισηπτικών ιδιοτήτων του
 • Η καλύτερη θεραπεία του καρκίνου

Γάλα καρύδας:

Περιέχει πολλά οφέλιμα λιπαρά και αντιμικροβιακές ιδιότητες που προστατεύουν από προβλήματα πέψης και διάφορες στομαχικές διαταραχές που μπορεί να δημιουργηθούν από βακτήρια.

Κουρκουμάς:

Η αντιφλεγμονώδης δράση του βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος και προστατεύει από την εμφάνιση έλκους.

Μαύρο πιπέρι:

Το μαύρο πιπέρη βοηθά στην απορρόφηση της κουρκουμίνης που είναι το βασικό συστατικό του κουρκουμά.

Μέλι:

Περιέχει ένζυμα, αμινοξέα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που βοηθούν την πέψη και καταπραύνουν ερεθισμούς του πεπτικού συστήματος

Συστατικά:
 • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
 • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
 • 1 κομμάτι τζίντζερ / 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
 • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
 • 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι
Οδηγίες:

Αυτό το ρόφημα είναι πολύ εύκολο και πολύ γευστικό. Πρόκειται για μια καταπληκτική θεραπεία για τη μείωση της γαστροοισοφαγικης παλινδρόμησης και της καούρας, καθώς βελτιώνει την πέψη και καταπραΰνει το στομάχι.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το μέλι. Αναμίξτε μαζί και στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα. Τοποθετήστε το για περίπου πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το μέλι στο τέλος. 

 

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.