Τα μακρά και υγιή μαλλιά σε όλο τον κόσμο είναι το σύμβολο της ομορφιάς και θηλυκότητας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να χάνουμε 50 έως 100 τρίχες κάθε μέρα. Είναι εντελώς διαφορετικό όμως να ξυπνάτε το πρωί και να βρίσκετε πολλές τρίχες στο μαξιλάρι σας ή να μένει μια χούφτα τρίχες κάθε μέρα στη βούρτσα σας. Μπορεί να έχετε απώλεια μαλλιών από διάφορους παράγοντες όπως  το στρες ή τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Αν έχετε κάποιο ορμονικό πρόβλημα τότε ο γιατρός σας μπορεί να πάρει δείγμα αίματος και να αναλύσει τα επίπεδα ορμονών για να δει κατά πόσο ευθύνονται για την απώλεια μαλλιών.

Εάν δεν έχετε κάποιο ορμονικό πρόβλημα τότε οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για την απώλεια μαλλιών είναι λόγω έλλειψης βιταμινών ή εξαιτίας σφαλμάτων στην περιποίηση των μαλλιών.

Σφάλματα στην περιποίηση μπορούν να αποτελέσουν, για παράδειγμα, οι συχνές αλλαγές χρώματος, η περμανάντ ή η συχνή χρήση σίδερου ισιώματος. Αυτή η κακή αντιμετώπιση δεν προκαλεί άμεσα απώλεια μαλλιών αλλά ενδέχεται να οδηγήσει σε σπάσιμο των μαλλιών.

Όσον αφορά την έλλειψη βιταμινών, η ανάπτυξη των μαλλιών προϋποθέτει μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες. Μια μη ισορροπημένη διατροφή και οι ακραίες δίαιτες μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινή απώλεια μαλλιών. Τα μαλλιά είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες, σιτάρι ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και λάδι υψηλής ποιότητας.

Αν δεν μπορείτε να τηρήσετε αυτή τη διατροφή, καλό θα ήταν να λαμβάνετε ειδικά συμπληρώματα για τα μαλλιά, τα οποία περιέχουν βιοτίνη, νιασίνη, ψευδάργυρο και βιταμίνες B6, B12, A και E.

Καλό θα ήταν λοιπόν, να μειώσετε τη συχνότητα λουσίματος και να αποφύγετε το υπερβολικό styling.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε το σπιτικό σαμπουάν που είναι πολύ χρήσιμο και πολύ αποτελεσματικό στην ανάκτηση των μαλλιών σας και καθιστώντας τα υγιή και ισχυρά.

Διαβάστε τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα….

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.