Στις μέρες μας η αρνητική ενέργεια είναι διαδεδομένη παντού. Τα παιδιά μας υποβάλλονται σε αυτήν στα σχολεία, οι συνεργάτες μας στη δουλεία γκρινιάζουν συνεχώς, το ίδιο και πολλοί φίλοι μας και ας μη μιλήσουμε για τα δελτία ειδήσεων…Πώς μπορούμε να μείνουμε αλώβητοι από όλη την αρνητικότητα που μας περικυκλώνει καθημερινά; Πώς μπορούμε να την κάνουμε να σταματήσει να μας επηρεάζει; Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Αναγνωρίστε άμεσα την πηγή της αρνητικότητας:

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τα πράγματα και όταν η πηγή αποκαλυφθεί, μην κάνετε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και προσπαθήσετε να έρθετε κοντά με αυτό τον άνθρωπο σε μια προσπάθεια να τον “βοηθήσετε”. Είτε καθίστε και μιλήστε στο πρόσωπο αυτό για το πως σας κάνει να αισθάνεστε και προτείνετε μερικούς τρόπους για να διορθωθεί η κατάσταση ή δείξτε κατανόηση, αν δεν θέλει να μιλήσετε γι ‘αυτό. Αλλά βγάλτε τον εαυτό σας από αυτή την κατάσταση. Μην επιτρέψετε στην αρνητική ενέργεια να περάσει μέσα σας και να σας κυριεύσει.

  1. Εστιάστε στη λύση, όχι στο πρόβλημα:

Όταν βρισκόμαστε στο ενδιάμεσο μιας κρίσης, ειναί πολύ πιθανό να παγιδευτούμε στο πρόβλημα, αντί να το λύσουμε. Εντοπίστε το πρόβλημα και στη συνέχεια χωρίστε το σε μικρότερα κομμάτια. Αυτό καθιστά πιο εύκολη τη συγκέντρωση και τη σταδιακή λύση του προβλήματος.

  1. Να βρίσκεστε γύρω από θετικούς ανθρώπους:

Αυτό είναι απλό. Γιατί να γιατί να κάνετε τη ζωή σας μίζερη απορροφώντας την αρνητικότητα κάποιου άλλου; Υπάρχουν πάρα πολύ εκπληκτικοί, διασκεδαστικοί, αξιαγάπητοι, αξιοπρεπείς άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να σας φέρουν θετική διάθεση και ενέργεια. Επιλέξτε αυτούς.

  1. Αποδεχθείτε την πιθανότητα και απελευθείτε από τις προσδοκίες:

Μην αφήσετε τον εαυτό σας να αποθαρρυνθεί με σκέψεις του τύπου: «δεν πρόκειται ποτέ να βγω από αυτό το αδιέξοδο», ή, «Πάλι θα πάμε όλα στραβά σήμερα, το αισθάνομαι”. Πόσες φορές έχει τύχει να είσαστε λάθος για κάτι και ενώ κάνετε αρνητικές σκέψεις, το αποτέλεσμα να είναι τελείως διαφορετικό; Ξεκινήστε τη μέρα σας σαν με θετική προδιάθεση. Μην προκαταβάλλεται αρνητικά τον εαυτό σας. Δεν χρειάζονται ανησυχίες και επίμονες σκέψεις. Ζήστε τη στιγμή και αδράξτε τη μέρα!

  1. Δείξτε συμπόνια στον εαυτό σας:

Ναι, κάθε ένας από εμάς είναι πιο άξιοι της συμπόνιας από ότι θέλουμε να παραδεχτούμε. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για όλα τα σφάλματα του παρελθόντος. Κανείς μας δεν είναι τέλειος. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να γίνει ο καλύτερος σας φίλος. Η θετική αυτοκριτική είναι πιο αποτελεσματική από ότι πιστεύετε. Κάθε πρωί ξεκινήστε τη μέρα σας κοιτάζοντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη, χαμογελώντας και λέγοντας στον εαυτό σας τρία πράγματα για τα οποία το θαυμάζετε.

  1. Συγκεντρωθείτε:

Μην αφήσετε την αρνητικότητα γύρω σας να αγγίξει τα καλά συναισθήματα σας και τις δυνατότητές σας! Ακούστε χαλαρωτική μουσική, αφεθείτε σε αυτήν και να αισθανθείτε την κακή ενέργεια να σβήνει από μέσα σας. Σκεφτείτε τα καλά πράγματα που κάνετε ή τα θετικά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας τώρα και προσπαθήστε να νιώσετε όμορφα για αυτά. Η αρνητικότητα δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει άφθονη αγάπη και ευτυχία. Δημιουργήστε τον δικό σας θετικό περιβάλλον κάθε μέρα.

  1. Αποδεχθείτε το ή αφήστε το να φύγει:

Αν δεν μπορείτε να το αποδεχθείτε, αλλάξτε το. Αν δεν μπορείτε να το αλλάξετε, αποδεχθείτε το. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε στη ζωή μας. Έτσι, το επόμενο καλύτερο πράγμα, αντί να αφήσετε να σας πάρει από κάτω, είναι να το δείτε από μια διαφορετική οπτική γωνία και να βρείτε έναν τρόπο για να πάρει κάτι θετικό αυτό. Όλα είναι θέμα οπτικής.

Κοιτάξτε σε ένα πράγμα από μια διαφορετική οπτική γωνία και θα μπορέσετε να ανακαλύψετε κάτι που δεν έχετε δει πριν. Με την εξέταση για το καλό σε οποιαδήποτε κατάσταση ή οτιδήποτε, θα νικήσετε την αρνητικότητα που μπορεί να προσπαθεί να σας αποπροσανατολίσει!

Διαβάστε επίσης: 6 τρόποι για να Προστατεύσετε τον Εαυτό σας από τους Τοξικούς Ανθρώπους και την Αρνητική Ενέργεια που Μεταδίδουν

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.