Είναι σημαντικό να παρέχετε καλή φροντίδα στα δόντια σας, καθώς η στοματική μας υγεία συμβάλλει στη γενική μας ευημερία.

Η στοματική πλύση με λάδι (Oil Pulling) εμφανίστηκε στην παραδοσιακή ιατρική στην Ινδία (γνωστή ως Αγιουρβέδα) περισσότερα από 3.000 χρόνια πριν. Αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει γίνει η νέα τάση για όσους αναζητούν μια φυσική τεχνική για την στοματική υγιεινή.

Η στοματική πλύση με λάδι είναι μια τεχνική που θα σας βοηθήσει να προστατέψετε και να δυναμώσετε τα δόντια σας.

Στην πραγματικότητα στριφογυρίζουμε το λάδι στη στοματική κοιλότητα για μερικά λεπτά, βελτιώνοντας σημαντικά τη στοματική μας υγεία.

Αυτή η τεχνική είναι ευεργετική για την ενδυνάμωση των δοντιών, την πρόληψη πλάκας, την κακή αναπνοή, την πρόληψη της αιμορραγίας των ούλων και συμβάλει στην λεύκανση των δοντιών.

Διαβάστε επίσης: Φτιάξτε μόνοι σας Φυσική-Σπιτική Οδοντόκρεμα : Για γερά και λευκά δόντια!

Το έλαιο καρύδας συνιστάται για αυτή τη θεραπεία, καθώς είναι:

  • αποτελεσματικό στην καταστροφή των βακτηρίων και την καταπολέμηση των λοιμώξεων των ούλων
  • συμβάλει στην πρόληψη των στοματικών κοιλοτήτων
  • έχει μια ήπια δράση
  • ισχυρό στην καταπολέμηση της πλάκας
  • αποτελεσματικό στην λεύκανση δοντιών

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για την στοματική πλύση με λάδι:

Κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, μασήστε δύο κουταλάκια του γλυκού οργανικό λάδι καρύδας και αφήστε το να λιώσει. Στριφογυρίστε το λάδι στη στοματική σας κοιλότητα για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και στην περίπτωση σοβαρών λοιμώξεων των ούλων και οδοντικών προβλημάτων.

Τα 15 με 20 λεπτά είναι επαρκής χρόνος για το λάδι καρύδας να σπάσει την πλάκα και να απομακρύνει τα βακτήρια. Έπειτα το φτύνετε.

Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το στόμα σας με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε υπόλοιπο λάδι και τοξίνες. Τέλος, βουρτσίζετε τα δόντια σας ως συνήθως.

 

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.