«Ανακυκλώστε» μια παλιά πόρτα του εξοχικού σας… σε μια μοντέρνα βιβλιοθήκη γεμάτη με βιβλία, κεριά και διακοσμητικά! Εκμεταλλευτείτε τη φαντασία σας και με εργαλείο το πριόνι και την μπογιά, φτιάξτε ένα πεπαλαιωμένο έπιπλο που θα χαρίσει μια vintage πινελιά στο σαλόνι σας. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα έξι βήματα για να φτιάξετε μια diy κατασκευή που θα κινείται υπέρ της γνώσης.

Τι θα χρειαστείτε: μια παλιά πόρτα, γυαλόχαρτο, πριόνι, κόλλα ξύλου, βίδες και κατσαβίδι, μπογιά για ξύλο και πινέλο.

Βήμα 1ο: Κόψτε με το πριόνι τα κομμάτια της πόρτας που βρίσκονται σε κορνίζα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τα ράφια.

Βήμα 2ο: Τρίψτε με το γυαλόχαρτο τις εξωτερικές και τις εσωτερικές γωνίες της πόρτας, έτσι ώστε, όχι μόνο να εξομαλύνετε τις ατέλειες του ξύλου, αλλά και να χαρίσετε ένα πιο παλιό ύφος στη βιβλιοθήκη σας.

Βήμα 3ο: Μετρήστε με μια μεζούρα την απόσταση ανάμεσα στον τοίχο και τα πέντε πάνελ. Πάρτε στα χέρια το πριόνι και κόψτε τα ράφια ανάλογα με τις παραπάνω μετρήσεις, καθώς η πόρτα θα στερεωθεί με κλίση πάνω στον τοίχο.

diy_metatrepste_mia_palia_porta_se_vintage_vivliothiki_2

Βήμα 4ο: Κολλήστε με κόλλα (ειδική για ξύλο) ή καρφώστε τα ράφια κάθετα στο σημείο της κορνίζας.

Βήμα 5ο: Βάψτε τη diy βιβλιοθήκη με το χρώμα της αρεσκείας σας και περάστε την με γυαλιστικό για ξύλινα έπιπλα. Εναλλακτικά, εάν θέλετε να της χαρίσετε μια πεπαλαιωμένη όψη, αφού την περάσετε με μπογιά ή βερνίκι, τρίψτε με δύναμη και σε διαφορετικά σημεία την επιφάνεια με γυαλόχαρτο. Βέβαια, για να πετύχετε την απόχρωση του «σπαστού» λευκού, αναμείξτε τη μπογιά με άσπρο χρώμα και πριν στεγνώσει εντελώς, περάστε την πόρτα με στεγνό πινέλο ή «σβήστε» την απόχρωση με ένα πανί.

Βήμα 6ο: Τοποθετήστε πάνω στη βιβλιοθήκη βιβλία, κεριά, διακοσμητικά και φωτογραφίες.

via flowmagazine.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.