Οι μύγες μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικές καθώς είναι συνεχώς γύρω μας, και ενώ προσπαθούμε να τις διώξουμε μακριά συνεχίζουν να επιστρέφουν!

Επιπλέον, οι μύγες ζουν για περίπου ένα μήνα στη διάρκεια του οποίου διαρκώς πολλαπλασιάζονται, οπότε ο αγώνας εναντίον τους δεν είναι καθόλου εύκολος.
Ωστόσο, υπάρχουν και απόλυτα αποτελεσματικοί φυσικοί τρόποι για να απαλλαγούμε από αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα.
Οι μύγες έχουν τις δικές τους αδυναμίες, οπότε αν τις γνωρίζετε, μπορείτε εύκολα να τις εξαλείψετε.
Είναι φυσικά συνδεδεμένες με τη μυρωδιά και το φως, έτσι τα βότανα και αιθέρια έλαια με ισχυρές μυρωδιές μπορεί να χρησιμεύσουν ως φυσικά εντομοαπωθητικά.

Σας προτείνουμε 3 τρόπους για να απαλλαγείτε από τις μύγες με φυσικό τρόπο:

1. Γαρίφαλο και λεμόνι

Οι μύγες μισούν την μυρωδιά του γαρίφαλου. Όταν το συνδυάσετε με λεμόνι, θα αποκτήσετε ένα ισχυρό, ασφαλές, φυσικό απωθητικό μυγών.
Θα πρέπει να κόψετε το λεμόνι στη μέση, και να εισχωρήσετε τα γαρίφαλα μέσα στο λεμόνι. Στη συνέχεια, απλά τοποθετήστε το λεμόνι στο τραπέζι σας και δεν θα έχετε απολύτως κανένα πρόβλημα με τις μύγες!

2. Απωθητικό Σπρέι

Μπορείτε να με επιτυχία να απαλλαγούμε από τις μύγες χρησιμοποιώντας ένα σπιτικό απωθητικό σπρέι. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε τα εμπορικά σπρέι που είναι γεμάτα χημικές ουσίες, και αντ ‘αυτού φτιάχνετε εσείς κάτι φυσικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια, όπως το λεμονόχορτο και την μέντα λόγω έντονη μυρωδιά τους.


Θα χρειαστείτε:

 • 2 κουταλιές υγρό σαπούνι πιάτων
 • 10-12 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
 • 10-12 σταγόνες αιθέρια έλαιο λεμονόχορτου
 • 1 Φιάλη για σπρέι
 • 1 φλιτζάνι νερό

Ανακατεύουμε το νερό και το σαπούνι στο μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, προσθέστε 10 έως 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, και 10 έως 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου. Κλείστε το μπουκάλι ψεκασμού, ανακινήστε καλά και ψεκάστε όλο το σπίτι σας. Κάντε το δύο φορές το μήνα και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τις μύγες.

Διαβάστε επίσης: Φτιάξε φυσικό απωθητικό κουνουπιών

3. Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ένα ισχυρό απωθητικό για μύγες, λόγω της ισχυρής μυρωδιά του.

Θα χρειαστείτε:

 • Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας
 • 1 σφουγγάρι
 • 1 βάζο με καπάκι

Εφαρμόστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στο σφουγγάρι, και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο βάζο. Κλείστε το βάζο καλά και αφήστε το για αρκετές ώρες ή μέχρι το επόμενο πρωί για να συγκεντρώσει τη μυρωδιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να το ανοίξετε και να το τοποθετήστε το όπου χρειάζεται στο σπίτι για να κρατήσει τις μύγες μακριά.

Διαβάστε επίσης:  Πάρτε αυτή τη βιταμίνη και θα απαλλαγείτε από τα κουνούπια για όλο το καλοκαίρι!

Πρόσθετες συμβουλές:

 • Πριν από τη χρήση, πλύνετε το βάζο με ζεστό νερό και σαπούνι.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια ευκάλυπτου και σιτρονέλας για να αποκρούσει τις μύγες και άλλα έντομα.
 • Αν έχετε κήπο, μπορείτε να φυτέψετε λεβάντα, λεμονόχορτο, και μέντα.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.