Ο Nick Olson και η Lilah Horwitz, ένα ζευγάρι σχεδιαστών, αποφάσισαν να αλλάξουν τις ζωές τους και να χτίσουν το δικό τους σπίτι. Έτσι λοιπόν το 2012 εγκατέλειψαν τις δουλειές τους και ξεκίνησαν το δικό τους ταξίδι αναζήτησης και εκπλήρωσης της ευτυχίας. Κατασκήνωσαν στα βουνά της Δυτικής Βιρτζίνια και ζούσαν με ρύζι και φασόλια. Ξεκίνησαν να χτίζουν το “καταφύγιο” τους από ανακυκλωμένα παράθυρα , ξύλα και διάφορα αντικείμενα. Το τελικό κόστος ήταν μόνο 500 δολάρια.

spiti-apo-parathyra-2

Τα περισσότερα από τα υλικά προήλθαν από εναν διπλανό οχυρώνα.  Το μπροστινό μέρος είναι μια σύνθεση διαφόρων παραθύρων, τα οποία έχουν διαφορετικό σχήμα μέγεθος και στυλ. Το κτίσμα δεν έχει νερό, ρεύμα και θέρμανση.

spiti-apo-parathyra-3

Ο Nick είναι φωτογράφος και η Lilah είναι σχεδιάστρια ρούχων. Έχτισαν το σπίτι μόνοι τους! Ήταν μια δύσκολη υπόθεση, αλλά και οι δύο είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Έκαναν συλλογή παραθύρων στα ταξίδιωτικές τους περιπέτειες.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνονται τα συναισθήματά τους και οι σκέψεις τους γι’αυτό το μοναδικό σπίτι. Και οι δυο συμφωνούν ότι η κατασκευή αυτού του σπιτιού ενδυνάμωσε την αυτοπεποίθηση τους. Στο πρώτο τους ραντεβού στα βουνά τις δυτική Βιρτζίνια, είχα εκφράσει την κοινή τους επιθυμία να χτίσουν ένα σπίτι εκεί. Όταν παράτησαν τις δουλείες τους, επέστρεψαν στο ίδιο σημείο για να χτίσουν το σπίτι των ονείρων τους.

spiti-apo-parathyra-4

spiti-apo-parathyra-5

spiti-apo-parathyra-6

 

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.