1

Το φαράγγι της Αντιλόπης (Antelope Canyon), βρίσκεται στην γη των Ινδιάνων Navajo στο Page της Arizona. Στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με έναν όμορφο ζωγραφικό πίνακα και λιγότερο με βράχια.

2

Το Wave είναι ένα σχηματισμός πετρωμάτων ψαμμίτη που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κοντά στην Αριζόνα και την Γιούτα. Περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν, η περιοχή αυτή ήταν μια αμμώδη έρημο, όπου τεράστιες αμμοθίνες μετανάστευσαν λόγω των εποχικών ανέμων.

Είναι ένα από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα φαράγγια στη Νοτιοδυτική Αμερική.

4

Περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά τμήματα που αναφέρονται χωριστά ως Upper Antelope Canyon ή The Crack και το Lower Antelope Canyon ή Opener.

5

Περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν, η περιοχή αυτή ήταν μια αμμώδη έρημο, όπου τεράστιες αμμοθίνες μετανάστευσαν λόγω των εποχικών ανέμων.

Lower Antelope Canyon

Η πρόσβαση στο εσωτερικό των δύο τμημάτων γίνεται είτε από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια ή από σκάλες.

7

Οι ξεχωριστές αποχρώσεις των πετρωμάτων παίζουν με ονειρικό τρόπο με τους γεωλογικούς σχηματισμούς και παράγουν ένα αποτέλεσμα που κόβει την ανάσα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.