Ποιος δεν αγαπάει το τραγούδι στο αυτοκίνητο;

Αν σκεφτούμε τον αριθμό των ωρών που ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει στο αυτοκίνητο κάθε εβδομάδα, θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι σημαντικό να κερδίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόλαυση από την οδήγηση. Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να στραφούμε στη μουσική και να ασκήσουμε τις φωνητικές μας χορδές;

Νομίζετε ότι το τραγούδι είναι απλώς μια διασκεδαστική δραστηριότητα;

Λάθος! Είναι πολλά παραπάνω!

Διαβάστε παρακάτω το γιατί..

 

Το τραγούδι παρέχει στον εγκέφαλο σας ένα φυσικό ανέβασμα

Όταν τραγουδάτε, απελευθερώνετε στον εγκέφαλο σας κάποιες χημικές ουσίες που σας παρέχουν ένα φυσικό ανέβασμα. Αυτές περιλαμβάνουν τις νευροδιαβιβαστές οξυτοκίνης, την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη. Αν τραγουδήσει ακούγοντας ένα τραγούδι που έχει ιδιαίτερα θετικές αναμνήσεις για εσάς, τότε το αποτέλεσμα αυξάνετε ακόμη περισσότερο.

Ναι, αυτό είναι σωστό – το τραγούδι σας προσφέρει μια φυσική και ελεύθερη πηγή θετικότητας όποτε το χρειάζεστε!

Γιατί να μην ανοίξετε το ραδιόφωνο σας τώρα;

Το τραγούδι έχει θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα και στην Υγεία των Πνευμόνων

Όταν τραγουδάτε, να κάνετε χρήση των πνευμόνων σας και των θωρακικών μυών. Δεν έχει σημασία αν είστε ή δεν είστε «καλός τραγουδιστής» – αν κάνετε μια προσπάθεια να τραγουδήσετε, θα δώσετε στην καρδιά σας, στους πνεύμονες, και στους μυς στο πάνω μέρος του σώματος σας μια καλή προπόνηση!

Το όφελος αυτό θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο εκείνοι που τραγουδούν τακτικά τείνουν να ζουν περισσότερο, σύμφωνα με μια  μελέτη του Yale-Χάρβαρντ που πραγματοποιήθηκε το 2008.

Τραγουδώντας τακτικά αναπτύσσεται καλύτερο έλεγχο της αναπνοής. Αυτό είναι καλό για το άγχος, καθώς και για την γενική ευημερία σας.

Όταν τραγουδάτε μαζί με άλλους αισθάνεστε ακόμα καλύτερα

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα. Κατά γενικό κανόνα, αυτό που μας αρέσει να κάνουμε μόνοι μας το απολαμβάνουμε ακόμα καλύτερα με τους άλλους.

Μία έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τραγουδούν μαζί εναρμονίζονται ο ένας με τον άλλο και συγχρονίζοντε τα καρδιοχτύπια τους! Επιπλέον, σε μια μελέτη του 2002  που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ψυχολογία της Μουσικής διαπίστωθηκε ότι ακόμα και να ακούτε τους άλλους ανθρώπους να τραγουδούν είναι αρκετό για να σας δώσει θετική ώθηση στη διάθεση. Έτσι, εάν αισθάνεστε πολύ ντροπαλός για να τραγουδήσετε μπροστά σε άλλους ανθρώπους στο αυτοκίνητο, εξακολουθήτε να επωφελείστε και μόνο που ακούτε.

Με όλα αυτά τα οφέλη, μην αφήνεται καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, τραγουδήστε δυνατά κάθε φορά που είστε στο αυτοκίνητο, όπου κι αν πηγαίνετε!

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα Spirit Alive - Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.