Δεν μπορείτε να δώσετε ελευθερία, μπορείτε μόνο να αποδεχτείτε την ελευθερία του άλλου ατόμου

Δεν μπορείτε να δώσετε ελευθερία. Η ελευθερία είναι δικαίωμα του καθενός. Δεν μπορείτε να κρατάτε τη μια άκρη του σχοινιού στο χέρι σας, κοιτάζοντας τον σκύλο να κατουράει το ένα δέντρο, να κατουράει το άλλο δέντρο. Νομίζετε ότι αυτό είναι ελευθερία; Όχι, η ιδέα είναι λάθος. Το άλλο άτομο έχει την ελευθερία του, εσείς έχετε τη δική σας ελευθερία. Ούτε εκείνος χρειάζεται να κρατά την άκρη του λουριού στο χέρι του, ούτε εσείς. Διαφορετικά είστε και οι δύο αλυσοδεμένοι. Το λουρί του θα είναι η αλυσίδα σας και το λουρί σας θα είναι η αλυσίδα του.

Η ελευθερία δεν είναι κάτι που πρέπει να δοθεί σε ένα άλλο άτομο. Η ελευθερία είναι κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί σαν δικαίωμα του άλλου ατόμου.

Η ελευθερία ενός ατόμου που αγαπάτε δεν θα σας πονέσει. Πονάει επειδή δεν χρησιμοποιείτε τη δική σας ελευθερία. Αυτό που πονάει δεν είναι η δική του ελευθερία. Αυτό που πονάει είναι ότι λάθος διδασκαλίες αιώνων σας έχουν αποδυναμώσει – δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ελευθερία σας.

Η ελευθερία είναι μια τόσο ευχάριστη εμπειρία. Ο εραστής σας απολαμβάνει την ελευθερία, εσείς απολαμβάνεται την ελευθερία. Στην ελευθερία συναντιέστε, στην ελευθερία χωρίζεται. Και ίσως η ζωή να σας φέρει και πάλι κοντά…

Απόσπασμα του βιβλίου: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.