Είχατε ποτέ προβλήματα με το κλιματιστικό στο σπίτι σας;

Τα σύγχρονα συστήματα είναι συνήθως αρκετά αποτελεσματικά. Όταν όμως οι θερμοκρασίες φτάνουν στα ύψη μπορεί να “αγωνίζονται” για να δημιουργήσουν ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης κατά τη διάρκεια της περιόδου του καλοκαιριού.

Εντάξει, όταν η ζέστη είναι αφόρητη δεν μπορείς να το κλείσεις!

Τι γίνεται όμως με την τσέπη σου;

Τα κοινά κλιματιστικά συχνά αποτυγχάνουν στην αντιστοιχία απόδοσης και τιμής, καθώς μπορεί δημιουργούν έναν κύκλο υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας και χρήσης του κόστους.

Η Desert Sun έχει δημιουργήσει μία εύκολη κατασκευή ως λύση σε αυτά τα ζητήματα με τη χρήση απλών εργαλείων και αποδοτικών υλικών για τη δημιουργία ενός DIY κλιματιστικού από το μηδέν!

Τα οφέλη του DIY Κλιματιστικού

  • Εξοικονόμηση χρημάτων
  • Εξοικονόμησης ενέργειας
  • Εύκολα μπορεί να λειτουργήσει και με ηλιακή ενέργεια
  • Κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο στο σπίτι!
  • Ιδανικό για άτομα που ζουν μόνα τους και οι άνθρωποι που ζουν σε μικρά διαμερίσματα

Δείτε πως να το κατασκευάσετε:

Συχνές ερωτήσεις Σχετικά με τα DIY Κλιματιστικά

Πόσο διαρκεί ένα ηλιακό κλιματιστικό;

Αν αποφασίσετε να τροφοδοτήσετε τον ανεμιστήρα σας με τη βοήθεια ενός ηλιακού πάνελ, μπορείτε να περιμένετε τη συσκευή σας να λειτουργήσει για έως και πέντε ώρες (ανάλογα με την ακριβή θέση σας και το επίπεδο του φωτός του ήλιου).

Τι αντίκτυπο μπορεί να έχει το κλιματιστικό στη θερμοκρασία και στην ροή του αέρα;

Δεν υπάρχει σταθερός κανόνας για αυτό, αλλά η DIY συσκευή σας μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του αέρα του σπιτιού σας περίπου κατά 40 βαθμούς. Θα παρατηρήσετε επίσης μια βελτίωση στην ποιότητα της ροής του αέρα, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε τρία ή περισσότερα ίσα τμήματα PVC σωλήνων.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.