Με όλη την ομορφιά, τη ζέστη, την αλλαγή διάθεσης που φέρνει η άνοιξη, εμφανίζεται και ένας άλλος ανεπιθύμητος επισκέπτης, τα κουνούπια.

Όπως για όλα τα πράγματα έτσι και για την αποφυγή των τσιμπημάτων από κουνούπια υπάρχει φυσική λύση, δεν χρειάζεται δηλαδή να λουστούμε από μία τοξική βροχή σπρέι (που μυρίζει πολλές φορές και άσχημα).
Σας παρουσιάζουμε ένα φυτικό απωθητικό κουνουπιών που μυρίζει απίστευτα και δεν είναι επιβλαβές για τον οργανισμό.

Τι χρειαζόμαστε?

  1. Μείγμα από αιθέρια έλαια, επιλέξτε από δενδρολίβανο, θυμάρι, κέδρο, λεβάντα, ακόμα μυρωδιές από μέντα ή εσπεριδοειδή.
  2. Αποσταγμένο νερό
  3. Φυτική γλυκερίνη
  4. Ανθόνερο Αμαμελίδας.

Το Ανθόνερο Αμαμελίδας εχει άριστες στυπτικές, τονωτικές, αντιαιμορραγικές, αναλγητικές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε να το βρείτε εύκολα στην ελληνική αγορά και φυσικά σε πολύ προσιτή τιμή.

Γεμίστε ένα άδειο μπουκαλάκι από σπρέι με το νερό. Συμπληρώστε το ανθόνερο
Προσθέστε στη συνέχεια τη γλυκερίνη, η ουσία αυτή βοηθά στο να μείνει το σπρέι μας πάνω στο σώμα, αν δεν βρούμε όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το απωθητικό και χωρίς αυτή.
Προσθέστε στο τέλος 20 με 25 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε πολύ καλά και χρησιμοποιήστε το.
Ένα άλλο tip για να αποφύγετε το τσίμπημα κουνουπιών είναι να κάψετε λίγο φασκόμηλο.
Αν τελικά ένα κουνουπάκι καταφέρει και σας τσιμπήσει, τρίψτε πάνω στη πληγείσα περιοχή το πίσω μέρος από φλούδα μπανάνας. Αυτό θα βοηθήσει στην ανακούφιση από τον κνησμό και θα στεγνώσει το δάγκωμα.

 

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα στο facebook