Αν πάτε στο τοπικό σας σουπερμάρκετ θα βρείτε εύκολα μαλακτικά ρούχων, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά εκεί. Αυτά τα μαλακτικά υφασμάτων είναι ωστόσο κατασκευασμένα από τοξικές χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό μαλακτικό ρούχων χρησιμοποιώντας άμεσα διαθέσιμα φυσικά προϊόντα που δεν είναι επιβλαβή για εσάς και είναι επίσης πολύ φθηνά.

Το ένα στοιχείο είναι το ξίδι, που βρίσκετε στα περισσότερα σπίτια. Είναι φτηνό, μη τοξικό και έχει μικρή ποσότητες καλίου και νατρίου που βοηθούν στην λειτουργία του ως μαλακτικό.

Επιπλέον το ξίδι μπορεί φυσικά να διώξει τα υπολείμματα σαπουνιού και να κάνει τα ρούχα σας πιο απαλά.

Σπιτικό Μαλακτικό ρούχων φτιαγμένο από ξίδι

Συστατικά:

  • Λευκό Ξίδι – 3 λίτρα
  • Αιθέριο Έλαιο της επιλογής σας – 30 σταγόνες

Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο δοχείο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το σπιτικό μαλακτικό;

Αναμίξτε ένα τέταρτο (1/4) του φλιτζανιού αυτού του μίγματος με τα τρία τέταρτα (3/4) του φλιτζανιού νερό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αυτό το σπιτικό μαλακτικό στο πλυντήριο ρούχων στον τελικό κύκλο έκπλυσης των ρούχων.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα στο facebook
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.