Δεν είμαστε “φαν” των εμπορικών απολυμαντικών χεριών που περιέχουν αλκοόλ, προκαλούν ξηρότητα του δέρματος και συχνά περιέχουν τρικλοζάνη(triclosan) και αντιβακτηριακά συστατικά που μπορούν να συμβάλλουν στο να αναπτυχθούν πολυανθεκτικά βακτηριακά στελέχη.

Προσπαθούμε να μη χρησιμοποιούμε συχνά απολυμαντικό χεριών, και να καθαρίζουμε τα χέρια μας με κάποιο φυσικό σαπούνι, αλλά σε περιπτώσεις που απαιτείται η χρήση κάποιου απολυμαντικού, έχουμε μια πολύ καλή λύση για εσάς!

Φυσικό απολυμαντικό χεριών

Αυτό το απολυμαντικό χεριών, δεν είναι εξίσου αποτελεσματικό με αυτά του εμπορίου, αλλά κάνει καλή δουλειά. Δεν είναι κατάλληλο για χρήση μετά από επίσκεψη σε νοσοκομείο ή σε άλλους χώρους όπου υπάρχουν ανθεκτικά στελέχη βακτηρίων, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε καθημερινές περιπτώσεις που θέλετε να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τα χέρια σας.

Για αυτό το φυσικό απολυμαντικό χεριών θα χρησιμοποιήσουμε  οργανική γέλη aloe vera και αυτά τα αιθέρια έλαια:.

 • Πορτοκαλί– Φυσικά αντισηπτική και αντιοξειδωτική δράση. Μυρίζει υπέροχα.
 • Κανέλα– Αντιβακτηριδιακό, αντιμυκητιασικό, αντιμικροβιακό και στυπτικό
 • Γαρύφαλλο– Αντιμικροβιακό και αντιβακτηριακό
 • Δενδρολίβανο– Αντιμυκητιασικό και αντιβακτηριακό
 • Λεβάντα– Αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες + υπέροχη μυρωδιά!

 

Ένα άλλο όφελος αυτού του φυσικού απολυμαντικού gel χεριών είναι ότι δε στεγνώvει το δέρμα αλλά στην πραγματικότητα το θρέφει λόγω της aloe vera.

Συστατικά

 • 1/4 φλιτζανιού οργανικό gel aloe vera
 • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
 • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο
 • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας
 • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
 • 5 σταγόνες  αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο

Οδηγίες

 1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και έπειτα τοποθετήστε το μείγμα σε ένα δοχείο υγρού σαπουνιού.
 2. Χρησιμοποιήστε το για να να αφαιρέσετε φυσικά τα μικρόβια από τα χέρια.

*Σημειώση: Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια, ειδικά για τα παιδιά ή αν έχετε κάποια ιατρική πάθηση. Να συμβουλεύεστε πάντοτε τον γιατρό σας.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.