Ξέρετε πώς και γιατί λειτουργούν τα αποσμητικά χώρου; Έχουν σχεδιαστεί ώστε να επηρεάσουν την ικανότητά της όσφρησης καλύπτοντας το εσωτερικό της μύτης σας με ένα ελαιώδες φιλμ, ή ακόμα χειρότερα, για να παράγουν παράγοντες νέκρωσης νεύρων!(9)

Παρακάτω είναι δύο από τις πιο κοινές τοξικές χημικές ουσίες που βρέθηκαν αποσμητικά χώρου του εμπορίου και οι επιπτώσεις που έχουν στην υγεία σας:

  • Φορμαλδεΰδη: Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα τοξικό καρκινογόνο. Μια μελέτη 11.039 εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (NIOSH) ανακάλυψε μια σαφή σχέση μεταξύ της διάρκειας της έκθεσης στη φορμαλδεΰδη και τους θανάτους από λευχαιμία.(11)
  • Φαινόλη: Η φαινόλη απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό με την εισπνοή, την κατάποση και την επαφή με το δέρμα. Όταν η φαινόλη έρθει σε επαφή με το δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, κάψιμο, ξεφλούδισμα, και κνίδωση. Η έκθεση σε αυτή την ουσία μπορεί επίσης να προκαλέσει κρύο ιδρώτα, σπασμούς, κυκλοφορική καταπληξία, κώμα, ακόμα και θάνατο. Έρευνες την έχουν τη μακροχρόνια έκθεση σε αυτή την ουσία με τον καρκίνο του μαστού.(12)

 

Φτιάξτε Φυσικό Αποσμητικό

Συστατικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας βότκα
  • 90 ml αποσταγμένο νερό
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (λεβάντα, γεράνι, μέντα και λεμόνι είναι κάποιες καλές επιλογές)

Οδηγίες:

  1. Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπουκάλι σπρέι και ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.

Συμβουλή: Το αλκοόλ θα βοηθήσει να διαλυθεί το αιθέριο έλαιο στο νερό. Ψεκάστε αυτό το φυσικό αποσμητικό χώρου στα δωμάτια για να φρεσκάρετε τον χώρος σας και να εξαλείψετε τις οσμές.

Μπορείτε επίσης να φρεσκάρετε το κρεβάτι του σκύλου ή τα λινά σας, καθώς είναι ασφαλές για τα περισσότερα υφάσματα. Προτού το κάνετε όμως, θα ήταν προτιμότερο να κάνετε μια δοκιμή σε ένα σημείο.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.