Τέσσερα φυσικά υλικά με ελάχιστο κόστος είναι αρκετά για να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό.

Η παρακάτω συνταγή θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη και επιρρεπής σε ερεθισμούς.

Θα χρειαστείτε μισή κούπα λάδι καρύδας, ¼ της κούπας κορνφλάουερ (ή αραρούτι για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες), ¼ της κούπας μαγειρική σόδα και 1/8-1/4 αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (όπως λεβάντα ή λεμονόχορτο).

Ανακατεύετε το λάδι καρύδας με το αιθέριο έλαιο και στη συνέχεια προσθέτετε το κορνφλάουερ και τη μαγειρική σόδα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα γυάλινο βαζάκι και το αποθηκεύετε κατά προτίμηση στο ψυγείο.

Το όξινο ανθρακικό νάτριο που περιέχει η μαγειρική σόδα βοηθά στην επαναφορά της ισορροπίας του pH του δέρματος, ενώ τα αιθέρια έλαια χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση και υπέροχο άρωμα.

via onmed.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.