Ο κοινός πόνος μπορεί να είναι πολύ επώδυνος και δυσάρεστος, ως εκ τούτου, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή τη φυσική αντιμετώπιση του πόνου που ανακουφίζει με επιτυχία  και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

Το λάδι παρασκευάζεται από κόκκινη καυτερή πιπεριά και βοηθά στην ισχιαλγία, στην μυοσίτιδα, στην νευραλγία, στην ρευματοειδή αρθρίτιδα και στoν πόνο στις αρθρώσεις.

Το λάδι της καυτερής πιπεριάς απλώνεται τα τριχοειδή αγγεία, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα ανώτερα τμήματα του δέρματος, αυξάνει το μεταβολισμό της βιταμίνης και συμβάλει στην αναγεννητική διαδικασία του δέρματος.

Φυσική Θεραπεία για τον πόνο στις αρθρώσεις με Έλαιο Καυτερής Πιπεριάς Τσίλι:

Συστατικά:

  • 10 φρέσκα κόκκινα καυτερά πιπέρια τσίλι
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 Γυάλινο βάζο ενός λίτρου

Προετοιμασία:

Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε τις λαβές και τις  αλέθουμε σε ένα μπλέντερ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το βάζο σε σκοτεινό μέρος. Μετά από 7 ημέρες στραγγίζουμε το μείγμα με μια γάζα ή ένα πλαστικό σουρωτήρι.

Το μείγμα των κόκκινων πιπεριών μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσετε ως πρόσθετο όταν μαγειρεύετε και το κοκκινωπό έλαιο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανακούφιση στις αρθρώσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι για τον πόνο στις αρθρώσεις

Πρώτα απ ‘όλα εφαρμόστε λίγο έλαιο στις αρθρώσεις ή σε άλλα μέρη του σώματος που έχετε πόνο. Κάντε μασάζ στον εαυτό σας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προσοχή βέβαια στην ποσότητα! Εφαρμόζουμε σταδιακά λίγη ποσότητα ελαίου κάνοντας μασάζ στο σημείο του πόνου, ως ότου η καύση είναι υποφερτή για εμάς.

Μετά την εφαρμογή του ελαίου, θα νιώσετε μια αίσθηση καύσου στο δέρμα, αλλά θα είναι υποφερτή, ακόμη και ευχάριστη, επειδή το έλαιο θα ζεστάνει βαθιά το δέρμα χωρίς να προκαλεί βέβαια εγκαύματα.

Μόλις το τρίψετε, να φορέσετε κάτι ζεστό όπως για παράδειγμα κάλτσες, αν το εφαρμόσετε στα πόδια. Ανάλογα με τη θέση του πόνου στο σώμα, χέρια, λαιμό, πλάτη, κρατάμε την περιοχή ζεστή. Κατά προτίμηση χρησιμοποιούμε κάτι μάλλινο για την διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας.

Με τον καιρό, μπορείτε να αλλάξετε την ένταση της εφαρμογής του ελαίου. Μετά από ένα μήνα ή δύο, κάντε αυτή τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα, αν ο πόνος εμφανιστεί και πάλι. Κρατήστε το λάδι σε ένα σκοτεινό μέρος.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.