Είναι συχνό φαινόμενο να  αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της εμφάνισης μυρμηγκιών στο σπίτι μας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και αναζητούμε τρόπους και συμβουλές για απαλλαγούμε απο αυτά.

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Στανφορντ έδειξε ότι ο βασικός λόγος που τα μυρμήγκια επισκέπτονται τα σπίτια μας, είναι οι καιρικές συνθήκες. Όμως τα σπρέι που χρησιμοποιούμε για να τα ξεφορτωθούμε, είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία. Ένα από τα δύο ενεργά συστατικά που περιέχονται σε αυτά τα σπρέι γνωστό ως κυπερμεθρίνη, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας όπως βήχα, δύσπνοια, συριγμό και κρίση άσθματος.

Τα εντομοκτόνα έχουν ένα συστατικό που διαταράσσει το νευρικό σύστημα των εντόμων, όταν έρχονται σε άμεση επαφή. Αν αυτό το συστατικό αν εισέρθει στο ανθρώπινο σώμα σε αρκετή ποσότητα, μπορεί να έχει ανάλογα αποτελέσματα και στον άνθρωπο.

Αντί να χρησιμοποιείται αυτά τα επικίνδυνα τοξικά χημικά, δοκιμάστε το αιθέριο έλαιο μέντας και γαρύφαλλου. Μπορείτε να τα εφαρμόσετε στην κουζίνα, στο μπάνιο ή σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού υπάρχει το πρόβλημα. Αυτά τα έλαια έχουν έντονη μυρωδιά, που δεν αρέσει καθόλου στα μυρμήγκια. Θα τα κάνει να αποπροσανατολιστούν και να χάσουν την επικοινωνία τους.

Σπιτικό απωθητικό μυρμηγκιών

Συστατικά:

  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο Γαρύφαλλου
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο Μέντας
  • 120ml νερό

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τα αιθέρια έλαια με το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε καλά. Ψεκάστε σε κάθε χώρο του σπιτιού σας, όπου υπάρχουν μυρμήγκια. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν είναι απαραίτητο!

 

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.