Όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε καθαρά τα λευκά μας παπούτσια. Αλλά μην ανησυχείτε. Θα σας δείξουμε ένα απλό κόλπο για να καθαρίσετε τα λευκά σας παπούτσια και να τα κάνετε σαν καινούργια.

Αυτό το σπιτικό σπρέι είναι απλό και μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα. Θα χρειαστείτε μόνο 2 συστατικά: σόδα μαγειρικής και λευκό ξύδι. Αυτά τα συστατικά είναι πολύ ισχυρά στον καθαρισμό υφασμάτων-πανιών. Επιπλέον έχουν αντιβακτιριδιακές ιδιότητες, που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τη μούχλα και τα βακτήρια που προκαλούν την κακοσμία. Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Θα χρειαστείτε:

  • ½ κούπα λευκό ξύδι (125ml)
  • ¼ μαγειρική σόδα (60g)
  • 1 βούρτσα

Οδηγίες

Αναμείξτε την μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφρώδες μείγμα. Έπειτα τρίψτε το μείγμα στα παπούτσια χρησιμοποιώντας τη βούρτσα. Αφήστε το για 30 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Μην ξεχάσετε τα κορδόνια

Συχνά ξεχνάμε να πλύνουμε τα κορδόνια και αυτό κάνει τα παπούτσια να δείχνουν άσχημα.  Οπότε φροντίστε να τα πλένετε ανά κάποια διαστήματα βάζοντάς τα στο πλυντήριο. Μην ξεχνάτε όμως να τα βάζετε σε μια μαξιλαροθήκη ή σε μια τσάντα πλυσίματος.

Δοκιμάστε αυτό το τρικ και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα στο facebook
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.