Γιατί Γάλα Αμυγδάλου;

α) είναι μια εναλλακτική λύση για όσους δε θέλουν ή δεν πρέπει να τρώνε ζωικό γάλα.

 

β) είναι ωφέλιμο χωρίς να περιέχει χοληστερίνη, ζωική πρωτεΐνη και το ζωικό λίπος

γ)περιέχει πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά από άλλα φυτικά γάλατα όπως π.χ το γάλα ρυζιού ή το γάλα σόγιας.

 

δ) είναι πολύ ήπιο για το στομάχι, καθώς χωνεύεται εύκολα.

Γάλα Αμυγδάλου: Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα Θρεπτικά, Θεραπευτικά Συστατικά, τις Ιδιότητες και τα Οφέλη:

1) Βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της Αρτηριακής Πίεσης και της Υγείας της Καρδιάς

Το γάλα του αμύγδαλου δεν περιέχει χοληστερόλη και είναι γνωστό πως καταναλώνοντας τροφές χαμηλές σε νάτριο και χοληστερόλη, διατηρούμε τη φυσιολογική αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς μας. Έτσι το χωρίς χοληστερίνη αμυγδαλόγαλα μειώνει τις πιθανότητες για την απόκτηση της κακής χοληστερόλης αυξάνοντας παράλληλα τα καλά επίπεδα χοληστερόλης.

Επίσης περιέχει κάλιο περίπου 150 mg σε κάθε μερίδα το οποίο είναι απαραίτητο για την προώθηση της υγιούς πίεσης του αίματος.

2) Βοηθά στη διατήρηση της Υγείας των Οστών μας

Το γάλα των αμυγδάλου περιέχει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης ασβεστίου και το 25% της βιταμίνης D. Αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά συνεργάζονται για την οικοδόμηση ισχυρών οστών σε άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη. Βοηθούν στη μείωση της οστεοπόρωσης και στην προστασία από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Επίσης η βιταμίνη D βοηθά στην απρόσκοπτη λειτουργία των κυττάρων μας
το δε μαγνήσιό του είναι αναγκαίο στον οργανισμό μας.

3) Βοηθά στον έλεγχο του Σακχάρου στο αίμα

Το αμυγδαλόγαλα είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες το οποίο σημαίνει ότι δεν θα αυξάνονται σημαντικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μειώνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη.
Επίσης λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη, το σώμα μας θα χρησιμοποιήσει τους υδατάνθρακές του ως ενέργεια με αποτέλεσμα τα σάκχαρα να μην αποθηκεύονται ως λίπος.

4) Βοηθά στη διατήρηση της Υγείας των Ματιών

Η βιταμίνη Α που βρέθηκε στο γάλα του αμυγδάλου βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών μας διότι επηρεάζει άμεσα την ικανότητα του ματιού να προσαρμόζεται στις διαφορές και εναλλαγές του φωτός.

5) Δεν περιέχει Λακτόζη

Το γάλα αμυγδάλου είναι κατάλληλο για τα άτομα που ο οργανισμός τους δεν δέχεται τη λακτόζη
στα άτομα δηλαδή που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

6) Φροντίζει το Δέρμα μας

Μία μερίδα αμυγδαλόγαλα περιέχει το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης Ε
η οποία είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθά στη ρύθμιση της βιταμίνης Α και στη διαθεσιμότητά της.
Η βιταμίνη Ε δρα ως πρωταρχικό ρυθμιστικό θρεπτικό συστατικό για τη βελτίωση της υγείας του δέρματός μας αλλά και της διατήρησης της νεανικότητάς του.

7) Βοηθά στη διαχείριση του Βάρους μας

Διότι ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου περιέχει μόνο 60 θερμίδες σε αντίθεση με:

  • 146 θερμίδες το πλήρες γάλα
  • 122 θερμίδες το γάλα 2%
  • 102 θερμίδες το γάλα 1%
  • 86 θερμίδες το αποβουτυρωμένο ζωικό γάλα

Επίσης, όπως  αναφέραμε παραπάνω λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη, το σώμα μας θα χρησιμοποιήσει τους υδατάνθρακές του ως ενέργεια με αποτέλεσμα τα σάκχαρα να μην αποθηκεύονται ως λίπος.

8) Συμβάλλει στη Μυϊκή δύναμη και στην Επούλωση

Παρόλο που το γάλα του αμυγδάλου περιέχει μόνο 1 γρ. πρωτεΐνης ανά μερίδα περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως η ριβοφλαμίνη. Ακόμα περιέχει σίδηρο, 4% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης.
Τα συστατικά αυτά βοηθούν τους μύες να απορροφούν τις πρωτεΐνες μετατρέποντάς τες σε ενέργεια ενώ παράλληλα βοηθούν τις κυτταρικές λειτουργίες.

Διαβάστε επίσης: Φτιάχνω μόνος μου γάλα από αμύγδαλα

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.