Μάθετε γιατί θα Πρέπει να Τυλίγετε τα Πόδια σας με Φύλλα Λάχανου

Το λάχανο ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών και έχει πολλά οφέλη στην υγεία. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως βιταμίνη Κ, C, Β1, Β2, Β6, μαγγάνιο,χαλκό, ασβέστιο, φώσφορο, κάλλιο,πρωτεΐνες, μαγνήσιο, χολίνη, σίδηρο, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.

Το λάχανο χρησιμοποιείται στην εναλλακτική ιατρική, ειδικά τα φύλλα του, για τη θεραπεία πολλών παθήσεων της υγείας, όπως τα έλκη, το πρήξιμο, οι εξαρθρώσεις και τα διαστρέμματα. Τα φύλλα του έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των πόνων στις αρθρώσεις από αρθρίτιδα και στην περίπτωση τραυματισμών σε αθλήματα.

Ακόμη δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά το πως τα φύλλα του λάχανου βοηθούν στην θεραπεία των φλεγμονών και στους πόνους των αρθρώσεων.

Φύλλα Λάχανου για την Ουρική Αρθρίτιδα ή αλλιώς Ποδάγρα

Όσοι πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα και έχουν δοκιμάσει αυτό το φάρμακο, δηλώνουν ότι τους έχει βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και ακόμη και στην εξάλειψη του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μερικά φύλλα και να τα βάλετε σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη.

Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε πόνο, απλά τοποθετείστε τα κατεψυγμένα φύλλα του λάχανου γύρω από την περιοχή. Στη συνέχεια, τυλίξτε την περιοχή με μια πετσέτα που επιτρέπει το ζεστό δέρμα να ξεπαγώσει τα φύλλα.

Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα φύλλα λάχανου εισέρχονται στο δέρμα και μπορούν να διαλύσουν τα αποθέματα των ουρικών κρυστάλλων. Ακόμη και αν αυτό δεν συμβαίνει, θα ανακουφίσει και θα ηρεμήσει τουλάχιστον τη φλεγμονή.

Πάρτε τα φύλλα από πράσινο ή άσπρο λάχανο που έχετε αφήσει στην κατάψυξη (φροντίστε να μην το παγώσετε πλήρως, θα πρέπει να είναι εύκαμπτο) και τυλίξτε τα γύρω από το πόδι που είναι πρησμένο. Καθίστε με το πόδι ψηλά για μισή ώρα. Θα τραβήξει τα περίσσεια υγρά από τα πόδια, λόγο ότι το λάχανο έχει την ιδιότητα να απορροφά τα υγρά.

Προειδοποίηση:

Είναι σπάνιο να έχει κάποιος αλλεργία στο λάχανο, αλλά αν συμβεί αυτό, δηλαδή εάν αισθάνεστε φαγούρα ή πρήξιμο θα πρέπει να αφαιρέσετε τα φύλλα του λάχανου αμέσως. Συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό εάν συνεχιστεί ή επιδεινωθεί η κατάσταση σας.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.