Παρατηρώντας το υλικό πεδίο και την ανθρωπότητα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο χρόνος είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση ώστε να ορίσει μια αρχή και ένα τέλος μιας κατάστασης. Μιας σχέσης δύο παραγόντων που αλληλεπιδρούν και ολοκληρώνονται. Ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα ένα σημείο αναφοράς της εξελισσόμενης μεταβολής της φύσης που έχει οριστεί από το άγνωστο σύμπαν.

Όλοι οι άνθρωποι, συνειδητά η μη, με κίνητρο την υλική ή ψυχική εξέλιξη, διεκδικούμε το μέλλον μας μέσω της επιθυμίας. Σε μια σχέση για παράδειγμα, διεκδικούμε έναν άνθρωπο και μόλις το καταφέρουμε, η επιθυμία παύει πλέον να υπάρχει, αφού δεν υπάρχει πια λόγος να τον διεκδικούμε πια. Αντίστοιχα, στον επαγγελματικό τομέα επιθυμούμε μια θέση εργασίας, την διεκδικούμε και τελικά την παίρνουμε.

Το πρόβλημα με την ανθρώπινη φύση όμως είναι ότι χάνει το όραμα για το μέλλον του και προσκολλάται ή βολεύεται στην τωρινή του κατάσταση με αποτέλεσμα να βαλτώνεται σε αυτή. Όμως, η ανάπτυξη και η αυτοβελτίωση μας πρέπει να είναι μια διαρκής διαδικασία μέχρι να έρθει το τέλος. Όταν έρχεται το τέλος μιας κατάστασης ή μιας σχέσης, τότε προκαλείται ένα σοκ διότι ξεβολευόμαστε. Και τότε, επανέρχεται η επιθυμία μας για να διεκδικήσουμε νέα πράγματα ή νέες εμπειρίες. Όσο αργεί όμως να έρθει ο κατάλληλος σύντροφος, η κατάλληλη εργασία ή οι κατάλληλες συνθήκες που επιθυμούμε, τόσο πιο απαισιόδοξοι γινόμαστε και βυθιζόμαστε σε κατάθλιψη.

Όμως, αν αποστασιοποιηθούμε λίγο και παρατηρήσουμε τον εαυτό μας, ενδέχεται να διαπιστώσουμε ότι τελικά αυτή δεν είναι διόλου μια δυσχερής θέση. Και αυτό συμβαίνει διότι όταν επέρχεται η καθαρότητα του μυαλού και της σκέψης μας συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε καθόλου ευάλωτοι αλλά απεναντίας είμαστε γεμάτοι δύναμη. Η επιθυμία μας ξαναγίνεται έντονη, αρχίζουμε να διεκδικούμε και πάλι δυναμικά και καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε καινούργιους στόχους. Στόχοι τους οποίους παλαιότερα μπορεί να πιστεύαμε ότι ήταν ανέφικτοι.

Και τότε, ο ήλιος λάμπει και το μονοπάτι δεν μοιάζει πια τόσο δύσβατο. Αντιθέτως, βρισκόμαστε μπροστά στη γέννηση μιας νέας και ενδιαφέρουσας εποχής. Νέες επιθυμίες γεννιούνται μέσα μας και αρχίζουμε να αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη για τις αλλαγές που συνέβησαν. Αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα βρισκόμαστε σε μια σαφώς καλύτερη κατάσταση από πριν και είμαστε έτοιμοι να εμπλουτίσουμε το δάσος της ζωής μας με καινούργια άνθη.

via enallaktikidrasi.com/

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα Spirit Alive - Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.