Πείτε μας αν αυτό ακούγεται γνωστό: αγοράζετε ένα μεγάλο μάτσο φρέσκα βότανα για να το χρησιμοποιήσετε στο φαγητό που θέλετε να φτιάξετε, χρησιμοποιείτε μια μικρή ποσότητα, τοποθετείτε το υπόλοιπο στο ψυγείο σας και σκέφτεστε «θα τα χρησιμοποιήσω μια από τις επόμενες μέρες». Τις περισσότερες φορές δεν τα χρησιμοποιείτε και καταλήγουν μαραμένα στο ψυγείο!

Ναι, αυτό συμβαίνει σε όλους μας, γι’αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε να διατηρούμε τα βότανα που περισσεύουν. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ πρακτική, καθώς η χρήση αυτών των βοτάνων γίνεται πολύ εύκολη και τα φαγητά σας γίνονται πολύ νόστιμα. Το μυστικό κρύβεται στο ότι όσο τα βότανα μένουν στην κατάψυξη, εμπλουτίζουν το ελαιόλαδο με την υπέροχη γεύση τους.

Χρησιμοποιήστε αυτούς τους  τις υπερ-φρέσκους κύβους λαχανικών στις σούπες, στο σοτάρισμα, στα ζυμαρικά, στα ψητά λαχανικά, σε φαγητό στον φούρνο και σε οτιδήποτε θέλετε να μαγειρέψετε που απαιτεί θερμότητα. Οι επιλογές είναι ατελείωτες! Σημείωση: αυτή η μέθοδος διατήρησης ειναι πιο αποτελεσματική όταν χρησιμοποιούνται πιο ινώδη, σκληρή βότανα. Το δεντρολίβανο, το θυμάρι και ρίγανη είναι τέλειες επιλογές. Ο μαϊντανός, ο κόλιαντρος, ο βασιλικός και ο δυόσμος μπορεί να απορροφήσουν υγρασία με την πάροδο του χρόνου.

Πως να διατηρήσετε Φρέσκα Βότανα στην κατάψυξη

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Φρέσκα βότανα (δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη είναι οι καλύτερες επιλογές όπως αναφέραμε και προηγουμένως)
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Παγοθήκες πλαστικές ή σιλικόνης

Οδηγίες

  1. Διαλέξτε τα φύλλα όλων των βοτάνων σας και πετάξτε τα κοτσάνια. Αν τα φύλλα είναι μεγάλα (όπως του δεντρολίβανου φύλλα), τα κόβουμε.
  2. Τοποθετήστε τα φύλλα σε κάθε κύβο, γεμίζοντάς τον περίπου μέχρι τη μέση.
  3. Ρίξτε λάδι στην κορυφή των βοτάνων, καλύπτοντάς τα πλήρως.
  4. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη διάρκεια της νύχτας.
  5. Διατηρήστε τα για 3-6 μήνες.
  6. Χρησιμοποιήστε ένα ή δύο κύβους για μαγείρεμα.

Διαβάστε επίσης: Μια από τις παλαιότερες αλλά και οικονομικές μεθόδους για την συντήρηση των τροφίμων..Αποξήρανση!

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.