Οι κιρσοί μπορεί να δημιουργηθούν από διάφορους παράγοντες που αποδυναμώνουν τα αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί να επηρεάσουν γυναίκες κάθε ηλικίας.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει από την ορθοστασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μπορεί να χειροτερεύσει αν φοράτε άβολα παπούτσια, όπως και με την εγκυμοσύνη και την κακή διατροφή.

Οι φλέβες μπορεί να αποδυναμωθούν εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης ζάχαρης και των λιπαρών οξέων και να προκύψει φλεγμονή.

Παρόλα αυτά η κατανάλωση επαρκούς βιταμίνης C αποτρέπει την αποδυνάμωση των φλεβών.

Μπορείτε να θεραπεύσετε τους κιρσκούς φυσικά με την παρακάτω θεραπεία:

  • 3 κουταλιές της σούπας aloe vera gel
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρότα
  • 1/2 φλιτζάνι μηλόξιδο

Οδηγίες

Βάλτε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα.

Εφαρμόστε την πάστα στις περιοχές που πάσχουν. Καλύψτε το μ’ένα επίδεσμο αν επιθυμείτε.

Αφήστε το να δράσει για 30λεπτά και έπειρα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Είναι προτιμότερο να κρατήσετε τα πόδια σας ψηλά κατά την θεραπεία. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά μέχρι να δείτε αποτελέσματα.

Το μηλόξιδο έχει αντιπηκτικές ιδιότητες και έτσι αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων.

Τα καρότα έχουν αντιοξειδωτικά, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για το δέρμα, και η αλόη έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.