Αυτή ηκαλύβα” με την σαρωτική πανοραμική θέα στην οροσειρά Julian στις Άλπεις στην Ιταλία προσφέρει δωρεάν διαμονή σε όποιον χτυπά την πόρτα της.

Η παγίδα;

Θα πρέπει να ανεβήτε 2.530 μέτρα μέχρι το βουνό Foronon del Buinz για να πάτε εκεί.

Είναι φτιαγμένο από ξύλο, προσφέρει όλες τις ανέσεις, αλλά όποιος προσπαθήσει να το δει από οποιοδήποτε σημείο των ιταλικών Άλπεων δεν θα το καταφέρει. Το μικρό ξύλινο ξενοδοχείο είναι τοποθετημένο στην κορυφή τους και αποτελεί μια πρόκληση για κάθε ριψοκίνδυνο και περιπετειώδη.
Μοιάζει να είναι στην άκρη του κόσμου. Είναι απομονωμένο, αλλά η θέα του είναι απλά εντυπωσιακή. Κόβει την ανάσα. Το εξίσου εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω κατάλυμα προσφέρει δωρεάν διαμονή. Για να τη… διεκδικήσει κάποιος όμως θα πρέπει να είναι σκληροτράχηλος ορειβάτης. Ο λόγος; Για να απολαύσει τη γενναιοδωρία των ιδιοκτητών επιβάλλεται να σκαρφαλώσει στα 2.530 μέτρα, στην κορυφή του βουνού Foronon Buinz. Μετά μπορεί να απολαύσει τη διαμονή του στο σπιτάκι.

Το ξενοδοχείο, χτίστηκε ως ένα μνημείο για τον αδικοχαμένο ορειβάτη Luca Vuerich, είναι φτιαγμένο από ξύλο και μέταλλο, έχει χώρο για εννέα άτομα. Μια ομάδα 12 ατόμων, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειας του Vuerich, φίλων του, αλλά και εθελοντών διασωστών ήταν αυτοί που μετέφεραν τα 30 πάνελ που απαιτήθηκαν για την κατασκευή του καταφυγίου, το οποίο φτιάχτηκε σε μόλις μία μέρα.

spitaki2

Το χειμώνα τα πράγματα είναι δύσκολα για τους… τολμηρούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ομάδες που έχουν επισκεφθεί την κορυφή του βουνού και το μικρό ξενοδοχείο.

Το καλοκαίρι η δροσιά και η θέα έχει κάνει περισσότερους να το προσπαθήσουν και κάποιοι το κατάφεραν. Πάντως, οι ιδιοκτήτες καλωσορίζουν κάθε ριψοκίνδυνο.

spitaki3

spitaki4

spitaki6

spitaki7

spitaki8

Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.