Οι ορμόνες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γενική υγεία σας και την ευημερία. Ως εκ τούτου, μια μικρή ορμονική ανισορροπία μπορεί να σας κάνει να νιώθετε νευρικοί, κουρασμένοι και να βάζετε εύκολα βάρος.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να επαναφέρετε τα επίπεδα των ορμονών σας και να επαναφέρετε το σώμα και το μυαλό σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές που θα σας προσφέρουν μεγάλη βοήθεια:

Κοιμηθείτε σε δροσερό περιβάλλον

Η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται όταν κοιμόσαστε και αυτό μπορεί να σας εμποδίσει να έχετε έναν ήσυχο ύπνο.

Ο διαταραγμένος ύπνος περιορίζει την παραγωγή της λεπτίνης, ορμόνη η οποία είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της όρεξης και αύξηση του σωματικού βάρους.

Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να κοιμηθείτε σε δροσερές συνθήκες, έτσι  να έχετε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο, και να αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σας.

Μην κάνετε απότομες δίαιτες

Μια ξαφνική πτώση της πρόσληψης θερμίδων μπορεί να οδηγήσει στην πτώση των επιπέδων των ορμονών του θυρεοειδούς σας, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό σας.  Προτιμήστε μια ισορροπημένη διατροφή.

Μειώστε την καφεΐνη

Η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της κορτιζόλης, της ορμόνης που παράγει το στρες.

Έτσι, όσο περισσότερη καφεΐνη λαμβάνεται , τόσο περισσότερη νευρικότητα και στρες θα έχετε.

Προσπαθήστε να μην ενδώσετε στις προεμμηνορροϊκές λιγούρες

Κατά τη διάρκεια της εμμηνορρυσίας σας, είναι φυσιολογικό να αυξάνεται η ορεξή σας για πράγματα όπως η σοκολάτα. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να το αποφύγετε.

Αντ ‘αυτού, φάτε ένα γλυκό φρούτο, το οποίο θα αποκαταστήσει την αποτελεσματική λειτουργία του μεταβολισμού σας.

Αυξήστε την σωματική σας άσκηση

Η αύξηση της σωματικής άσκησης  θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας και θα ενισχύσει τις ενδορφίνες σας, τις ορμόνες που βελτιώνουν τη διάθεσή σας και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Μπορείτε να ακούτε ταυτόχρονα μουσική που θα σας δίνει ενέργεια, ρυθμό και θα αυξησει τα επίπεδα σεροτονίνης σας.

Αυτές οι απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να  επαναφέρετε τις ορμόνες σας,και θα αλλάξουν τον τρόπο που το σώμα σας αντιδρά σε ορισμένες καταστάσεις, όπως ο τρόπος που κοιμάστε, το πόσο τρώτε, καθώς και το πώς χειρίζεστε το άγχος.

 

Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.