Το σαπούνι με λάδι καρύδας παρέχει στο δέρμα σας πολλά οφέλη. Ενυδατώνει, καθαρίζει, και ταυτόχρονα αποτρέπει την εμφάνιση της ακμής.
Μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι από λάδι καρύδας στα ακόλουθα 6 βήματα. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες:

Σπιτική Συνταγή για Σαπούνι με Λάδι Καρύδας

Απαραίτητα Συστατικά:
350 γραμμάρια ελαιόλαδο
250 γραμμάρια λάδι καρύδας
90 γραμμάρια αλισίβα (υδροξείδιο του νατρίου)
1/3 του φλιτζανιού νυφάδες βρώμης
1 κουτάλι της σούπας κατακάθι του καφέ
220 γραμμάρια καφέ

Εξοπλισμός:
ανοξείδωτο θερμόμετρο
ζυγαριά κουζίνας
γάντια, προστατευτικά γυαλιά, μάσκα προσώπου
ανοξείδωτη κατσαρόλα
μίξερ
ανοξείδωτο μπολ
σπάτουλα σιλικόνης
πετσέτα
λαδόκολλα
πλαστικά καλούπια

Σημείωση: Κάθε δοχείο ή σκεύος που θα έρθει σε επαφή με το υδροξείδιο του νατρίου  έπειτα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο για την παραγωγή σαπουνιού.

1. Μετρήστε και αναμίξτε

Μετρήστε τα συστατικά σε ξεχωριστά μπολ, χρησιμοποιώντας μια ζυγαριά. Χρησιμοποιήστε το ανοξείδωτο δοχείο για το λάδι καρύδας. Θα πρέπει να βρίσκεστε σε καλά αεριζόμενο χώρο φορώντας τον προστατευτικό εξοπλισμό. Προσθέστε την αλισίβα στην κατσαρόλα με τον καφέ με αυτή τη σειρά, όχι το αντίστροφο, και περιμένετε μέχρι να διαλυθεί. Θα υπάρχει μια χημική αντίδραση η οποία θα κάνει το μείγμα ζεστό. Βάλτε το στην άκρη, και αφαιρέστε τη μάσκα προσώπου και γυαλιά, αν θέλετε, αλλά όχι τα γάντια.

Πώς να φτιάξετε Σπιτικό Σαπούνι με Λάδι Καρύδας σε 5 εύκολα βήματα

2. Γαλακτωματοποιήστε

Το ελαιόλαδο πρέπει να προστεθεί μετά την τήξη του λαδιού καρύδας σε χαμηλή φωτιά. Ελέγξτε τη θερμοκρασία του μίγματος με τη χρήση ενός θερμομέτρου κατασκευασμένου από ανοξείδωτο χάλυβα, και συγκρίνετε την με την θερμοκρασία του διαλύματος υδροξειδίου του νατρίου (αλισίβα). Προσαρμόστε τις θερμοκρασίες και των δύο στην περιοχή των 100 με 110 βαθμών (Η διαφορά μεταξύ των θερμοκρασιών θα πρέπει να είναι 1 έως 2 βαθμούς).
Μόλις γίνει αυτό χύστε το διάλυμα της αλισίβας στο μείγμα ελαίου, και χρησιμοποιήστε το μίξερ για τη γαλακτωματοποίηση έως ότου το μείγμα αρχίζει να πήζει και να παίρνει σύσταση όπως η πουτίγκα. Παίρνει περίπου 20-30 λεπτά με το μίξερ. Όταν η σύσταση του σαπουνιού γίνει παχύρρευστη, ανακατέψτε το κατακάθι του καφέ και τις νυφάδες βρώμης με ανοξείδωτο κουτάλι ή σπάτουλα.

Διαβάστε τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα….

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.