Πώς να φτιάξετε Σπιτικό Σαπούνι με Λάδι Καρύδας σε 5 εύκολα βήματα

3. Ρίχνουμε και Μονώνουμε

Αδειάστε το μείγμα προσεκτικά μέσα σε ένα καλούπι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα απλό τάπερ). Απελευθερώστε τυχόν φυσαλίδες αέρα σηκώνοντας και χτυπώντας ελαφρώς το καλούπι στον πάγκο αρκετές φορές. Καλύψτε το καλούπι με λαδόκολλα και τυλίξτε το χρησιμοποιώντας μια πετσέτα για να μονώσει.

Πώς να φτιάξετε Σπιτικό Σαπούνι με Λάδι Καρύδας σε 5 εύκολα βήματα

4.Το αφήνουμε να καθίσει και έπειτα κόβουμε σε μπάρες

Αφήστε το στην πετσέτα για 24 έως 48 ώρες, και στη συνέχεια αφαιρέστε το σαπούνι από το καλούπι. Πριν από την κοπή, αφήστε το να παραμείνει μια ημέρα ή δύο για να σκληρύνει περισσότερο. Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι, και αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποφλοιωτή λαχανικών για κάνετε πιο ομαλές τις πλευρές.

5. Ξήρανση στον αέρα

Αφήστε τις μπάρες σαπουνιού σε δροσερό χώρο που είναι καλά αεριζόμενος για τέσσερις εβδομάδες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, η διαδικασία της σαπωνοποίησης του σαπουνιού θα τελειώσει και η περίσσεια του νερού θα εξατμιστεί. Σαπούνι σας θα είναι τώρα έτοιμο για χρήση.

Διαβάστε επίσης: Σαπωνοποίηση: Ότι χρειάζετε να γνωρίζεις για να φτιάξεις το δικό σου Μοναδικό Φυτικό Σαπούνι!

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.