Μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, θα έπρεπε να γνωρίζετε πώς να καλλιεργήσετε σωστά τα λεμόνια στο σπίτι σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικούς σπόρους λεμονιών.

Αγοράστε βιολογικά λεμόνια από μια αξιόπιστη πηγή.

Τα περισσότερα λεμόνια είναι εμβολιασμένα, πράγμα που σημαίνει ότι τα άγρια ​​λεμόνια μεγαλώνουν από σπόρους. Αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τον εμβολιασμό των φυτών σας.

Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε πολλά μεγάλα και ζουμερά φρούτα.

Διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες οδηγίες:

  1. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να εξαγάγετε προσεκτικά τους σπόρους από τα λεμόνια σας. Στη συνέχεια, πλύνετε τους καλά.
  2. Χρησιμοποιώντας τα νύχια σας, διασπάστε τους σπόρους στη μέση. Στη συνέχεια, φυτέψει τους σπόρους σε μία μικρή γλάστρα ή σε οποιοδήποτε μικρό δοχείο για παράδειγμα μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι μιας χρήσης να κάνετε μία τρύπα στο κάτω μέρος για αποστράγγιση, έπειτα να τοποθετήσετε φρέσκο χώμα και να φυτέψετε τους σπόρους σας. Στην συνέχεια το ποτίζετε καλά με νερό και βάζετε μια χαρτοπετσέτα στο πάνω μέρος την οποία την ποτίζετε με νερό, για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει υγρό.
  3. Μόλις τα φυτά μεγαλώσουν αρκετά, μπορείτε να τα μεταφέρεται σε μία μεγάλη γλάστρα ή ακόμα και στον κήπο σας.

 Διαβάστε επίσης: Αφού δείτε τι θα συμβεί, θα πάγωνετε λεμόνια για το υπόλοιπο της ζωής σας!

Γιατί είναι τα λεμόνια τόσο καλά;

Τα λεμόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, χάρη στα πολλά οφέλη τους για την υγεία. Είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ – μια μορφή της βιταμίνης C, η οποία έχει δείξει να προωθήσει την απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό.

Επιπλέον, τα λεμόνια περιέχουν μοναδικά φλαβονοειδή, τα οποία προσφέρουν μεγάλη προστασία κατά του καρκίνου και των ελευθέρων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά σε αυτά τα εσπεριδοειδή διασφαλίζουν το καρδιαγγειακό σύστημα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα λεμόνια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και της δυσπεψίας.

 

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.