Είναι εύκολο να αναρωτηθείτε πώς μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να προσελκύσουν τους άλλους αρκετά εύκολα ειδικά αν είστε από αυτούς παλεύουν με λάθος φίλους και ανθρώπους γύρω τους. Μερικοί άνθρωποι είναι εξωστρεφής, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε το πιο διασκεδαστικό ή ζωηρό άτομο για να είστε ένα συμπαθή πρόσωπο.

Οι άνθρωποι θα κλίνουν προς το μέρος σας, εάν μπορούν να δουν ότι είστε καλός ακροατής και το ευγενικός. Αυτά τα συναισθήματα πρέπει να είναι γνήσια με την έννοια ότι ακόμα και αν βάζετε μια μάσκα, αργά ή γρήγορα θα δούνε μέσα από αυτήν. Παρουσιάζοντας τον εαυτό σας στους ανθρώπους με τέτοιο τρόπο ώστε να σας συμπαθήσουν μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Δείτε παρακάτω τους τρόπους για να γίνεται προσιτός.

Μην φοβάστε μήπως φανείτε ευάλωτοι

Όταν φοβάστε τι μπορεί να πουν οι άλλοι για εσάς, κάνετε πολύ δύσκολη την προσέλκυση των κατάλληλων ανθρώπων στη ζωή σας. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να φέρετε κοντά σας κάποιον, χωρίς να ανοιχτείτε λίγο. Ως εκ τούτου, να είστε τολμηροί και να έχετε αυτοπεποίθηση, αλλά μην προσπαθήσετε να γίνεται κάποιος που δεν είστε. Στο σημερινό κόσμο που είναι γεμάτος ανασφάλεια, πολλοί άνθρωποι έλκονται από την αυθεντικότητα, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται να είστε ειλικρινής για να είστε και ένα συμπαθή πρόσωπο.

Αναφερθείτε στους ανθρώπους με το Όνομά τους

Πολλές φορές όταν κάποιος μας λέει το όνομα του, συνεχίζουμε την συζήτηση και το ξεχνάμε σχεδόν αμέσως. Όταν το κάνετε αυτό, δείχνετε ότι πραγματικά δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον για το άτομο αυτό. Όταν κάποιος σας λέει το όνομά του, χρησιμοποιήστε το καθ ‘όλη την διάρκεια της συνομιλίας. Εκτός από το ότι δείχνει ότι σας ενδιαφέρει, χρησιμοποιώντας το όνομα του ατόμου τον κάνετε να αισθάνεται ιδιαίτερος και ότι νοιάζεστε γι’ αυτόν.

Χαμογελάστε

Οι άνθρωποι θα είναι πολύ ανήσυχοι και θα vιώθoυv άβολα γύρω σας, αν είστε πάρα πολύ σοβαρός ή σκυθρωπός. Ωστόσο, όλα αυτά δεν θα υπάρχουν αν είστε χαμογελαστός. Όταν χαμογελάτε φαίνεστε πιο φιλικός και συμπαθητικός, έτσι απομακρύνετε κάθε άγχος ή αμηχανία που μπορεί να υπάρχει, δεδομένου ότι δείχνετε στους άλλους ανθρώπους ότι έχετε θετική ενέργεια. Επιπλέον, όταν χαμογελάτε, θα προσελκύετε ανθρώπους με την ίδια ενέργεια, επειδή θα παρατηρήσουν το χαμόγελο πριν καν να σας μιλήσουν.

Κάντε τις σωστές ερωτήσεις

Οι άνθρωποι συνήθως αισθάνονται σημαντικοί και ότι τους εκτιμούν όταν ξέρουν ότι ακούτε ενεργά αυτά που σας λένε. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τους δείξετε ότι δίνετε προσοχή σε αυτά που σας λένε είναι με ερωτήσεις. Αποφύγετε τον έλεγχο του τηλεφώνου σας συνεχώς, γιατί δείχνει αδιαφορία.

Γελάσετε

Το πραγματικό γέλιο, λέει πολλά για την αίσθηση του χιούμορ σας. Θα πρέπει να είστε κάποιος που να μπορεί να γελάει με τα ελαττώματα και τα λάθη του, γιατί κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν τα δικά τους. Εάν μπορείτε να κάνετε κάποιον να γελάσει, τότε έχετε σίγουρα κάνει ένα φίλο και το ότι είστε σε θέση να γελάτε με τον εαυτό σας σημαίνει ότι έχετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας.

Δώστε προσοχή

Για να προσελκύσετε τους σωστούς ανθρώπους στη ζωή σας, θα πρέπει να τους δείξετε με τον τρόπο σας ότι έχουν για εσάς σημασία. Προσπαθήστε να τους κοιτάτε όταν σας μιλούν και κάντε τους ένα νεύμα για να αναγνωρίσουν ότι καταλαβαίνετε τι λένε.

Όταν αντιμετωπίζεις κάποιον σαν ένα πρόσωπο και όχι σαν ένα αντικείμενο, αυτός ή αυτή θα σας βρουν πολύ πιο συμπαθή. Επομένως, ακούστε τους.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα Spirit Alive - Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.