Η μούχλα συνήθως έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Ως εκ τούτου, αν έχετε μούχλα στο σπίτι σας, είναι επιτακτική ανάγκη να απαλλαγείτε από αυτή το συντομότερο δυνατόν.

Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάζουμε με ένα σπρέι που θα λύσει αποτελεσματικά αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα. Ο ψεκασμός αποτελείται κυρίως από έλαιο τεϊόδεντρου, το οποίο λαμβάνεται από τα φύλλα του φυτού Melaleuca Alternifoli.

Πέραν του ότι είναι αποτελεσματικό κατά της μούχλας, αυτό το αιθέριο έλαιο έχει χρησιμοποιηθεί από τους ιθαγενείς για χρόνια, για τη θεραπεία εγκαυμάτων και τραυμάτων.

Στη δεκαετία του 1920, Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αντισηπτικές ιδιότητες του τεϊόδεντρου είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικές από το καρβολικό οξύ, ένα μικροβιοκτόνο που χρησιμοποιείται συνήθως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η σημερινές μελέτες υποστηρίζουν ότι αυτό το αιθέριο έλαιο είναι ευεργετικό για τη θεραπεία διαφόρων τύπων αναπνευστικών επιπλοκών , συμπεριλαμβανομένων πονόλαιμου, καταρροής, άσθματος, φυματίωσης, και βρογχίτιδας.

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία παθήσεων του δέρματος, όπως εξανθήματα, εγκαύματα, και πιτυρίδα, χάρη στις αντιβιοτικές ιδιότητες του.

Δείτε εδώ πώς να εξαλείψετε αποτελεσματικά τη μούχλα από το σπίτι σας χρησιμοποιώντας αυτό το αιθέριο έλαιο:

Τι χρειάζεστε:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 μπουκάλι ψεκασμού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο τεϊόδεντρου

Οδηγίες:

Απλά αναμίξτε το έλαιο τεϊόδεντρου με το νερό, και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στο μπουκάλι σας.

Ψεκάστε κάθε περιοχή στο σπίτι σας, όπου εμφανίζεται μούχλα, και αφήστε το να στεγνώσει Έπειτα το σκουπίζετε με μια πετσέτα. Θα εκπλαγείτε από τα γρήγορα αποτελέσματα!

 

Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα Φτιάξτο Μόνος Σου Οικολογικά - ECO DIY στο facebook.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.