Το συκώτι είναι το κεντρικό χημικό εργαστήριο του σώματός μας και παίζει έναν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό. Η πιο σημαντική μεταβολική λειτουργία του ήπατος είναι η αποτοξίνωση, η απενεργοποίηση και η απόρριψη των τοξικών χημικών, των φαρμάκων και των ορμονών, τόσο αυτών που παράγονται από το σώμα όσο και αυτών που προέρχονται από εξωτερικές πηγές.

Παρακάτω ακολουθεί μια φυσική συνταγή για ένα τονωτικό ρόφημα που βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος.

Υλικά (Για ρόφημα 1 λίτρου)

Χυμό από ένα λεμόνι

2 μήλα

1 ξυλάκι κανέλας Κεϋλάνης (ή μισή  κ.γ σε σκόνη)

1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Κόβετε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στο μπλέντερ. Έπειτα, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το νερό και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Βάζετε το ρόφημα σε μια κανάτα ή μπουκάλι και προσθέτετε το ξύλο κανέλας και το αφήνετε 1-2 ώρες, πριν το καταναλώσετε ώστε να «κάτσουν» τα συστατικά της κανέλας.

* Αν χρησιμοποιήσετε κανέλα σε σκόνη, την βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ώστε να διαλυθεί. Μπορείτε να το καταναλώνετε δύο φορές την ημέρα.

Προσοχή: Η κοινή κανέλα βλάπτει το συκώτι σας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε απαραιτήτως κανέλα Κεϋλάνης. Το παραπάνω άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Διαβάστε επίσης: Αυτό το έλαιο προστατεύει τα Νεφρά, θεραπεύει τον Διαβήτη και είναι ένα εξαιρετικό Αφροδισιακό

via enallaktikidrasi.com

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.