Η μαγερική σόδα είναι πολύ γνωστή για τις πολλαπλές χρήσεις της, από το μαγείρεμα μέχρι τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

Αυτό το απίστευτο συστατικό μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των μαλλιών σας και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σαμπουάν με μαγειρική σόδα και να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, αποφεύγοντας έτσι τα κοινά σαμπουάν του εμπορίου που είναι γεμάτα με χημικές ουσίες.

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να φτιάξετε το δικό σας σαμπουάν,αποφεύγοντας τις επιβλαβείς ουσίες που περιέχονται στα σαμπουάν του εμπορίου, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος!

Αυτό το σαμπουάν δεν κάνει αφρό όπως τα κοινά σαμπουάν, αλλά σύντομα θα το συνηθίσετε. Τα αποτελέσματά του θα σας ενθουσιάσουν. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες και φτιάξτε το δικό σας φυτικό σαμπουάν, που θα σας παρέχει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:  (Φασκόμηλο και δενδρολίβανο για τα γκρίζα μαλλιά!)

Οδηγίες:

Πάρτε ένα μικρό βάζο και ανακατέψτε μαγερική σόδα με νερό σε αναλογία 1:3 ( 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 3 κουταλιές της σούπας νερό). Η αναλογία των συστατικών εξαρτάται και από το μήκος των μαλλιών σας. Σε μακριά μαλλιά χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και αναμείξτε με 9 κουταλιές της σούπας νερό.

Μόλις τα ανακατέψετε καλά, απλώστε το σαμπουάν στα μαλλιά σας, από την ρίζα εως τις άκρες και αφήστε το να δράσει για κάποια λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό.

Έπειτα θα πρέπει να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας ξανά, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας μηλόξυδο. Ανακατέψτε το μηλόξυδο με νερό σε αναλογία 1:4 (1  κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 4 κουταλιές της σούπας νερό), αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Γύρετε το κεφάλι σας πίσω έτσι ώστε το μείγμα να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια σας.

Τα οφέλη είναι εμφανή από την πρώτη μέρα της θεραπείας αυτής. Μετά από κάποιο διάστημα, τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να δυναμώνουν και να μακραίνουν γρηγορότερα, καθώς η ποιότητα της τρίχας θα βελτιώνεται.

Διαβάστε επίσης: (Δείτε πώς μπορείτε να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας αλλά και να σταματήσετε 100% την τριχόπρωση με φύλλα γκουάβα!)

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.