Όσο περισσότερο νοιάζεστε για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι γύρω σας, τόσο περισσότερο καταλήγετε να ζείτε με τον τρόπο που θέλουν οι άλλοι και όχι με αυτόν που θέλετε εσείς.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν μπορείτε να ζήσετε σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων, και αν προσπαθήσετε να το κάνετε αυτό, θα έρθουν αρκετές στιγμές που θα τους απογοητεύσετε, και στο τέλος θα είστε κι εσείς απογοητευμένος με τον εαυτό σας.

Επιπλέον, εάν ζείτε με τον τρόπο που οι άλλοι περιμένουν να ζήσετε, δεν θα πετύχετε τίποτα, πέραν του να καταπιέζετε τον εαυτό σας, γεμίζοντας το σώμα και την ψυχή σας με τοξική ενέργεια που μπορεί να σας οδηγήσει σε όλα τα είδη των ψυχοσωματικών ασθενειών.

Διαβάστε επίσης: Γράψε τους όλους και ζήσε όπως θες

Μόνο τη στιγμή που θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των άλλων ανθρώπων, και μάθετε να ακούτε και να εμπιστεύεστε την εσωτερική σας φωνή, καθώς και εκφράζετε τον εαυτό σας με ειλικρίνεια, θα είστε σε θέση να ζήσετε μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη ζωή σύμφωνα με τις αξίες και τις ιδέες σας, απαλλαγμένοι από τα δεσμά της υποχρέωσης και της προσποίησης.

Διαβάστε επίσης: 5 Σημάδια που δείχνουν ότι η Ζωή σας Χρειάζεται Ριζική Αλλαγή

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα Spirit Alive - Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.