Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους;

Τα γονίδιαΟι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορούν να επηρεάσουν τους ανθρώπους ακόμα και από την παιδική ηλικία.

Ρινική συμφόρηση, αυτή η κατάσταση διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα μάτια με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μαυροι κύκλοι.

Οι πολλές ώρες ύπνου. Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι πιστεύουν πως η έλλειψη ύπνου προκαλεί μαύρους κύκλους, το ίδιο μπορεί να συμβεί αν κοιμάστε πολύ.

Χρωματικές διαταραχές του δέρματος. Το δέρμα που περιβάλλει τα μάτια είναι πιο λεπτό σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Γεγονός που κάνει πιο εμφανή  τα αγγεία στη συγκεκριμένη περιοχή. Αύτος θα μπορούσε να είναι ο λόγος της ακανόνιστης κατανομής της μελανίνης, της ουσίας που δίνει χρώμα στο δέρμα, η οποία προκαλεί τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Η έκθεση στον ήλιο. Το σώμα παράγει περισσότερη μελανίνη όταν εκτείθεται στον ήλιο με αποτέλεσμα να μαυρίζει και η περιοχή γύρω από τα μάτια.

Ο τρόπος ζωής.  Το υπερβολικό κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συμβάλλουν στη δημιουργία μαύρων κύκλων. Επίσης κάποιοι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν διεγερτικά όπως ο καφές και οι αμφεταμίνες ώστε να κοιμούνται λιγότερο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι.

Ηλικία. Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε λίπος και κολαγγόνο από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αυτό σε συνδυασμό με ότι το δέρμα λεπταίνει, μπορεί να δημιουργήσει μαύρους κύκλους.

Υπερβολική  κατανάλωση αλατιού. Η κατανάλωση αλατιού και νατρίου προκαλεί κατακράτηση υγρών και ως αποτέλεσμα μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.

Πως να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους;

Ο καλύτερος τρόπος είναι να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος και να το αντιμετωπίσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και κάποιες φυτικές συνταγές σαν αυτή που αναφέρεται παρακάτω:

Μάσκα για μαύρους κύκλους

Συστατικά:

  • 1 κουτάλι της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό αγγουριού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό ντομάτας

Οδηγίες:
Απλά αναμείξτε τα συστατικά και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο σας. Ξεπλύνετε μετά απο 15 λεπτά. Επαναλάβετε το για 30 μέρες τουλάχιστον. Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να αποθηκεύσετε το μείγμα στο ψυγείο σας.

Σέρουμ κατά των μαύρων κύκλων

Συστατικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανίου

Οδηγίες:

Ρίξτε και τα 2 έλαια μέσα σε ένα μπουκαλάκι και ανακινήστε καλά. Εφαρμόστε το κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

cosmo-scope.com

Διαβάστε επίσης: Φτιάξτε Φυτική Αντιγηραντική Κρέμα Ματιών σε 1 Λεπτό χρησιμοποιώντας Μόνο 3 Υλικά

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.