Δημιουργήστε αιώνιες αναμνήσεις

Θα προτιμούσατε να κοιτάξετε πίσω και να πείτε, “ Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανα αυτό.”,  ή να πείτε, “ Μακάρι να το είχα κάνει αυτό.”.

Όταν ταξιδεύετε, ερωτεύεστε. Και όχι μόνο με τους ανθρώπους που θα συναντήσετε εκεί, αλλά επίσης με την ομορφιά, την αρχιτεκτονική, ακόμη και με τον πολιτισμό.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι αναμνήσεις που κάνετε ενώ ταξιδεύετε διαρκούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η ζωή είναι ένα θαυμάσιο δώρο και ο καθένας πρέπει να το νιώσει και να το ζήσει. Αν ονειρεύεστε συνεχώς μια ζωή όπου μπορείτε τελικά να ξεφύγετε, απλά σηκωθείτε και ζήστε. Όταν τα χρόνια περάσουν, θα θυμάστε τις αναμνήσεις.

Θα είναι οι ιστορίες που θα λέτε στα παιδιά σας, θα είναι η αληθινή ομορφιά που θα είστε τρελά και βαθιά, ερωτευμένος μαζί της.

Ωθήστε τα όρια σας

“Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα χειραγώγησης που μπορεί να μας ξεγελάσει και να ζήσουμε μια βαρετή ζωή”Donald Miller

Είστε τύπος ατόμου που σκέφτεται για το μέλλον πολύ συχνά και πάρα πολύ;  Είστε επίσης, ο τύπος που δεν παραβιάζει τους κανόνες; Είναι ένας φόβος που έχετε αναπτύξει από παλιά να κάνετε τα πάντα σύμφωνα με ένα σχέδιο; Καθώς περνούν τα χρόνια μπορεί να παρατηρήσατε ότι αυτό δεν είναι καλό και ότι η ζωή σας γίνεται εντελώς βαρετή.

Όταν αναρωτηθείτε, “Αν θα μπορούσατε να κρατήσετε μία μνήμη, μόνο μία, ποια θα ήταν αυτή;” και συνειδητοποιήσετε ότι δεν θα μπορείτε πραγματικά να απαντήσετε, τότε θα βρεθείτε σε ένα ιδιαίτερα άσχημο συμπέρασμα. Έχετε ζήσει μια πολύ προγραμματισμένη ζωή, και τίποτα δεν φαίνεται να είναι υπερβολικά συναρπαστικό.

Κάτι που πραγματικά χρειάζεται να κάνετε είναι να ταξιδέψετε με φίλους ή ακόμη και μόνοι σας. Το να ταξιδέψετε μόνοι σας μπορεί να φαίνεται σαν μια τρομακτική σκέψη, αλλά αν ο λόγος σας είναι ο φόβος, τότε ο φόβος θα σας εμποδίσει από το να κάνετε οτιδήποτε επιθυμείτε στη ζωή σας. Ταξιδεύοντας μόνοι σας θα γνωρίσετε τον εαυτό σας, θα μάθετε περισσότερα για αυτόν, και θα τον αγαπήσετε ακόμα περισσότερο. Στην πραγματικότητα δεν θα είστε μόνοι σας. Μπορείτε πάντα να κάνετε νέους φίλους, αγνώστους που δεν έχετε συναντηθεί ακόμη, έτσι δεν είναι; Απλά πρέπει να βγείτε από τη ζώνη της άνεσής σας. Έπειτα, θα συνειδητοποιήσετε ότι η ανθρωπότητα είναι διασυνδεδεμένη και ότι είναι τόσο εύκολο να κάνετε φίλους.

Σταματήστε να κρατάτε τον εαυτό σας πίσω, επειδή είστε πάρα πολύ φοβισμένοι και κάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα Να είστε ο κύριος χαρακτήρας στην ιστορία της ζωής σας, κάντε ότι θέλετε, και ζήστε τη ζωή σας με τον τρόπο που σας ευχαριστεί.

Εκτιμήστε τη ζωή

“Απολαύστε τη ζωή σήμερα, γιατί το χθες έχει φύγει, και αύριο δεν μπορεί να είναι σίγουρο.”

Η κυριότερη δικαιολογία που χρησιμοποιούμε είναι ότι τα ταξίδια κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι φθηνά, αλλά δεν είναι και τόσο ακριβά όσο νομίζετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μερικές θυσίες, δημιουργήστε ένα πλάνο, και κάντε τον έλεγχο των οικονομικών σας. Επιλέξτε ζωντανά και φθηνά μέρη με τους φίλους σας, σε ξενώνες, και φθηνά φαγητά. Άλλωστε τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά πιστέψτε το, αυτή θα είναι η καλύτερη επένδυση που κάνετε ποτέ.

Είναι μια εμπειρία που αξίζει τον κόπο γιατί σας αλλάζει, ακόμα και τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο.


Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα Spirit Alive - Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση στο facebook.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.