Δείτε γιατί ένα μπάνιο στη θάλασσα κάνει πολύ περισσότερο καλό στο δέρμα και τον οργανισμό σας από ό,τι νομίζατε…

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα. Οι βουτιές το καλοκαίρι είναι επιβεβλημένες, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ζέστης αλλά και για την τόνωση του οργανισμού μας και τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής μας υγείας. Πολλαπλά είναι τα οφέλη που προσφέρει το θαλασσινό νερό στον οργανισμό μας, αφού αποτελεί μία μέθοδο αποτοξίνωσης.

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη του θαλασσινού νερού στο δέρμα και τον οργανισμό του ανθρώπου και την επόμενη φορά κρατήστε λίγο παραπάνω το θαλασσινό νερό πάνω σας.

Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος

Το θαλασσινό νερό περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Από την άλλη το αλάτι της θάλασσας αποτοξινώνει τα κύτταρα του δέρματός μας και απορροφά τη σκόνη και τα τοξικά.

Το θαλασσινό νερό κάνει πιο απαλό και υγιές το δέρμα

Το θαλασσινό αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά όλες τις τοξίνες από το δέρμα μας κάνοντας το πιο απλαό και υγιές. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, όσοι κάνουν τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να ενισχύσουν τον τόνο του δέρματος σε μεγάλο βαθμό. Το μαγνήσιο στο αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

Το θαλασσινό νερό βελτιώνει τον κυτταρικό μεταβολισμό

Αντίστοιχα, το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε ζωτικής σημασίας βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία απαιτούνται για την σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Έτσι, γεμίζει τον οργανισμό με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες ώστε να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρήσουν τους ιστούς ενυδατωμένους, ενώ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να αυξάνει την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.

Το θαλασσινό νερό είναι φυσικό πιλινγκ

Το θαλασσινό νερό είναι ένα φυσικό πίλινγκ, αφού το αλάτι χρησιμοποιείται κατά κόρον στις θεραπείες προσώπου γιατί βοηθά να απομακρύνεται το εξωτερικό στρώμα των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Ακόμα, η περιεκτικότητα του σε ασβέστιο βοηθάει στον βαθύ καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος.

Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη απο τη θάλασσα και τη θαλασσοθεραπεία σύμφωνα με τον Ιπποκράτη

via klik.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.