Από τα προϊστορικά χρόνια οι άνθρωποι απέδιδαν τις ασθένειες σε κακά πνεύματα που εισχωρούσαν στο σώμα, οπότε εφάρμοζαν την τεχνική του ρουφήγματος με το στόμα, για να διώξουν από τον οργανισμό αυτές τις οντότητες. Με την ανάπτυξη της θεραπευτικής άρχισαν να δημιουργούνται σταδιακά μέθοδοι και εργαλεία, ώστε να γίνεται η απορρόφηση πιο αποτελεσματική. Μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους είναι και οι βεντούζες.

Τι είναι τα κόκκινα σημάδια που παρατηρήσαμε στα σώματα των αθλητών  των ΗΠΑ κατά την διάρκεια των ολυμπιακών αγώνωv ;
Όσοι από σας παρακολουθήσατε τον τελικό της κολύμβησης των ανδρών είναι σχεδόν αδύνατον να μην παρατηρήσατε τα κόκκινα σημάδια στο σώμα του χρυσού ολυμπιονίκη Michael Phelps , αλλα τι προκάλεσε αυτά τα μεγάλα κόκκινα σημάδια στο σώμα του;

Η απάντηση βρίσκεται σε μία αρχαία κινέζικη θεραπεία που χρησιμοποιεί βεντούζες  για να βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος και ανακούφιση από την ένταση των μυών .

Με βάση αυτή την αρχή οι βεντούζες χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση καταπονημένων μυών (μύες σε ένταση – Trigger Points) ή και για το αντίθετο, την τόνωση άτονων μυών. Επίσης με την κινητικότητα που προκαλούν, βοηθούν στην αποβολή τοξινών και άλλων βλαπτικών παραγόντων (πχ. κρύωμα) μέσω του δέρματος. Τέλος, η χρήση τους σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα (με βάση την παραδοσιακή κινέζικη θεωρία) βοηθούν στην κίνηση της ενέργειας και ως εκ τούτου στην αντιμετώπιση πλήθους παθήσεων, όπως : πόνους δυσμηνόρροιας και χρόνιους πόνους στη μέση, για γαστρεντερικά προβλήματα, όπως είναι ο στομαχόπονος, η ναυτία, η δυσπεψία, καθώς και για διαταραχές του αναπνευστικού, όπως ο βήχας, το άσθμα και το κρύωμα.

Πώς ακριβώς γίνεται όλο αυτό;

therapia-ventouzes-gia-ti-chalarosi-ton-myon-ke-ti-veltiosi-tis-kykloforias-tou-ematos-2

<

Οι ειδικές βεντούζες, συνήθως γυάλινες τοποθετούνται στο δέρμα . Οι βεντούζες έχουν μικρές βαλβίδες  που συνδέονται με τον χειριστή της αντλίας αναρρόφησης, ο οποίος απορροφά τον αέρα που περιέχεται
στην βεντούζα. Εναλλακτικά , οι βεντούζες μπορούν να θερμανθούν ετσι ώστε να απορροφήσουν τον αέρα.

therapia-ventouzes-gia-ti-chalarosi-ton-myon-ke-ti-veltiosi-tis-kykloforias-tou-ematos-3

Αφήνουμε τις βεντούζες για 5-10 λεπτά. Οι αντλίες ρουφούν τον δέρμα μεσα στην βεντούζα,
Διαχωρίζοντας το δέρμα από τον κάτω ιστό. Η διαδικασία αυτή προκαλεί το σπάσιμο των αιμοφόρων αγγείων και προκαλεί μελανίες. Οι υποστηρικτές αυτής της θεραπείας λενε ότι ανεβάζει την ροή του αίματος στο σημείο και βοηθάει στην ανάρρωση των μυών.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου ή σε περίπτωση που αναφέρεται κάποια πηγή στο τέλος του άρθρου χρησιμοποιείτε αυτήν που αναφέρεται και πάλι με ενεργό σύνδεσμο στην εκάστοτε σελίδα. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.